< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2050 • 1038    ZIELENBRON


Tegen het eind van het jaar 1303 nieuwe galactische tijd (het jaar 4890 volgens de oude jaartelling) schijnt de mensheid opnieuw met een moeilijke periode te worden geconfronteerd. Sinds de liga van vrije Terranen zich bij de coalitie Thoregon heeft aangesloten en deel uitmaakt van een verbond van volkeren uit zes galaxieën en Perry Rhodan tot de zesde bode van Thoregon werd benoemd, zijn er heel nieuwe bedreigingen ontstaan.

Het kristalimperium van de Arkoniden onder de op macht beluste imperator Bostich I heeft grote delen van de Melkweg onder zijn controle gebracht en bedreigt op termijn ook de Aarde. Perry Rhodan probeert vanuit zijn solaire residentie een grote galactische oorlog te vermijden, die vele duizenden planeten in het verderf zou storten. De ruimteslag om Olympus en de enorme verliezen bij de bezetting van die planeet kon hij echter niet verhinderen.

Een ander probleem van de mensheid zijn de monochroom-mutanten: ruim 35.000 van deze psionische begaafde jonge mensen hebben zich in een dal in de Andes teruggetrokken in de stad met de naam Para-City. Ze zijn allemaal het slachtoffer van een genetisch experiment dat generaties geleden is opgestart en hebben allemaal nog maar korte tijd te leven.

De enige die redding belooft is een mysterieuze stem uit de oneindigheid. Velen hebben echter het vermoeden dat dit Morkhero Zielenbron is, een vijand van de mensheid. De werkelijkheid is echter beduidend gecompliceerder, zoals nu blijkt - de waarheid over ZIELENBRON ...


Wat er zich de afgelopen 24 uur in het Arkon-stelsel afspeelde, kan zelfs door Perry Rhodan nog niet worden verwerkt. De Terraan werd getuige van gebeurtenissen, waar de normale burgers van de Melkweg nog geen weet van hebben. Maar alleen al het ontstaan van het goddelijke imperium zal voor de nodige onrust in de Melkweg zorgen ...

Maar nu moet Perry Rhodan eerst het vege lijf zien te redden. Hij moet weg zien te komen uit het centrum van de vijandelijke macht.


Oorspronkelijke titel: SEELENQUELL

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Ralph Voltz

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: beslissing op Arkon – Perry Rhodan is getuige van een kosmisch wonder.


Locatie en tijdsruimte: Arkon-System, Sol-stelsel – december 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan wordt getuige van een kosmische gebeurtenis. Bostich I – De Imperator van Arkon geeft het startschot tot het goddelijke imperium. Morkhero Zielenbron – De vluchteling uit het Land Dommrath strijd in de Melkweg voor invloed. Wrehemo Zielenbron – De oude wachter in de sterrenkamer van de ridder zoekt naar een opvolger. Aktakul da Ertrus – De Arkoonse chef-wetenschapper beleeft het hoogtepunt van zijn leven.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende