Auroch-Maxo-55, Segafrendo – 1303 NGT en enige jaren daarvoor (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2049 • 1037    MORKHERO'S GALAXIE


Hoofdpersonen: Wrehemo Zielenbron, Morkhero Zielenbron.


Sinds de SOL zijn grote reis door de mega-dom in DaGlausch is begonnen en achttien miljoen jaar in het verleden terechtkwam, werd zijn bemanning getuige van afschuwelijke kosmische voorvallen: in Segafrendo maakten ze de gruwelijke oorlog van de Mondanen tegen de vreedzame beschaving van de Galactische Kroon mee. En in INSHARAM, een kosmo, die in zekere zin'tussen'de universums ligt, maakten de bemanningsleden aan boord van het halterruimteschip mee hoe de superintelligentie HET ontstond.

Daarmee hebben de 'Eenzamen van de tijd' met Atlan, de oude Arkonide aan het hoofd, in principe de belangrijkste taken vervuld die de mentor van de mensheid HET hun voor de reis heeft opgedragen. De toekomstige mensheid is gered, de superintelligentie ontstaan en de terugweg in principe vrij.

De bemanning van de SOL slaagt er zelfs in vanuit INSHARAM naar de galaxie Segafrendo weg te komen, de NACHT van Segafrendo te bereiken en van daaruit door de mega-dom heen te gaan. Het enige doel van Atlan en de zijnen is terugkeren naar hun werkelijke heden en de PULS van DaGlausch. Maar de SOL bereikt het werkelijke heden van december 1303 Nieuwe Galactische Tijdrekening niet. Dat wordt opgemerkt door enkele mensen uit Alashan, die in de PULS van DaGlausch op de komst van het ruimteschip wachten...

Ondertussen ontwikkelt zich aan een andere kant van het universum een reusachtig gevaar voor de mensheid - dit materialiseert zich in Morkhero's galaxie ...


Twee verschillende Zielenbrons in de sterrenkamer van de ridders. De gebeurtenissen rond Wrehemo en Morkhero Zielenbron, die doen denken aan het klassieke duel tussen meester en leerling, zullen vast en zeker nog veel effect hebben op het leven van de mensen in de Melkweg. Nu zijn ze allebei in de galaxie, op een sterreneiland, waarin het nog maar een kwestie van tijd lijkt, tot het tot de definitieve confrontatie tussen Arkon en Terra komt.


Oorspronkelijke titel: Morkheros Galaxis

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema