< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2048 • 1036    EILAND VAN DE VREDE


Sinds de SOL aan haar grote reis door de mega-dom van DaGlausch is begonnen en 18 miljoen jaar in het verleden landde, werd de bemanning getuige van onvoorstelbare kosmische gebeurtenissen: in Segafrendo maakten ze de afschuwelijke oorlog van de moorddadige Mondanen tegen de vreedzame civilisatie van de galactische kroon mee. En in het INSHARAM, een kosmos, die als het ware 'tussen' de universa ligt, maakten de mensen aan boord van het halterschip mee, hoe de superintelligentie HET ontstond.

Hierdoor hebben de 'eenzamen van de tijd', met de oude Arkonide Atlan aan het hoofd, in principe de belangrijkste taak vervuld, die HET, de mentor van de mensheid, hen voor de reis had opgegeven. De mensheid van de toekomst is gered, de superintelligentie ontstaan, de weg terug theoretisch vrij. Het lukt de bemanning van de SOL, vanuit het INSHARAM in de galaxie Segafrendo te komen, de NACHT van Segafrendo te bereiken en van daaruit door de mega-dom te gaan. Het enige doel van Atlan en zijn begeleiders is de terugkeer in hun echte tijd en de PULS van DaGlausch.

In het echte heden van december van het jaar 1303 NGT vormen de mensen in Alashan, de kleine Terraanse kolonie in deze galaxie, in het middelpunt van een grote ontwikkeling. De dubbele galaxie verandert in een eiland van de vrede ...


De ontwikkelingen in DaGlausch en Salmenghest horen tot de meest positieve van de afgelopen jaren. Mensen van de Aarde en leden van andere volkeren bewijzen, dat men vreedzaam met elkaar kan samenleven, dat men samen talrijke problemen het hoofd kan bieden.

Maar er is iets helemaal misgegaan met de sprong naar het heden ... De SOL bereikt het werkelijke heden van december 1303 nieuwe galactische tijdrekening niet. Dat wordt opgemerkt door enkele mensen uit Alashan, die in de PULS van DaGlausch op de komst van het ruimteschip wachten.


Oorspronkelijke titel: Insel des Friedens

Auteur: Rainer Castor

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Alashan wordt een kiemcel – en een galaxie ontwikkelt zich.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Salmenghest – 1291 tot 1304 NGT (4878 tot 4891 na Chr.)


Hoofdpersonen: Benjameen da Jacinta – De jonge Arkonide begint aan een reis in de PULS van DaGlausch. Tess Qumisha – De monochroom-mutante verneemt haar vermoedelijke lot. Lotho Keraete – De bode van HET onthult de lange geschiedenis van de superintelligentie. Alaska Saedelaere – De piloot van het virtuele schip KYTOMA streeft naar een ander leven. Stendal Navajo – De burgermeester van Alashan bekritiseert de Thoregon-agenda.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende