Segafrendo, Hesp Graken, NACHT – 17.995.095 voor Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2047 • 1035    FINALE VOOR DE NACHT


Hoofdpersonen: Atlan da Gonozal, Crom Harkanvolter, Rue Kantasiak, Ronald Tekener, Fee Kellind.


De bemanning van de SOL werd getuige van een enorme gebeurtenis van kosmische betekenis: in het INSHARAM, een kosmos die in zekere zin 'tussen' de universa ligt, maken de mensen aan boord van het halterschip het ontstaan van de superintelligentie HET mee. Dat deze gebeurtenis 18 miljoen jaar geleden plaatsvond, versterkte het vreemde karakter ervan.

Daarmee hebben de 'eenzamen van de tijd' onder leiding van Atlan hun belangrijkste missie vervuld die HET, de mentor van de mensheid, hun in de PULS van DaGlausch heeft toevertrouwd. De mensheid van de toekomst is gered, de superintelligentie is ontstaan en de weg terug is theoretisch vrij.

Maar de terugkeer naar het reële heden van het vijfde millennium is een gevaarlijke onderneming. De SOL moet vanuit het INSHARAM eerst naar de galaxie Segafrendo vliegen waar een verschrikkelijke oorlog woedt. De moordlustige Mondanen hebben in deze galaxie de vreedzame cultuur van de Galactische Kroon praktisch totaal tenietgedaan. Over enkele jaren zullen de indringers totaal hebben overwonnen en Segafrendo hebben ingelijfd bij de machtssamenballing van de superintelligentie K'UHGAR.

De bemanning van de SOL heeft geen andere keuze, de Galaxers moeten het waagstuk aangaan als ze werkelijk terug willen naar de Melkweg. Zo komt het tot de finale voor de NACHT ...


Er lijkt een einde te zijn gekomen aan het verblijf van de SOL in het verleden van de galaxie Segafrendo. Met de ervaring en de kennis die deze onvrijwillige reis heeft opgeleverd zullen de wetenschappers van de Melkweg nog veel jaren bezig zijn. Maar de mensen aan boord van de SOL hebben voorlopig heel andere problemen ...

Intussen spelen zich in het werkelijke heden in het begin van de 14e eeuw van de Nieuwe Galactische Tijdrekening heel andere dingen af. Schouwplaats is de galaxie DaGlausch, in de PULS waar de ongelooflijke reis van de SOL is begonnen.


Oorspronkelijke titel: Finale für die Nacht

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown