< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2047 • 1035    FINALE VOOR DE NACHT


De bemanning van de SOL werd getuige van een enorme gebeurtenis van kosmische betekenis: in het INSHARAM, een kosmos die in zekere zin 'tussen' de universa ligt, maken de mensen aan boord van het halterschip het ontstaan van de superintelligentie HET mee. Dat deze gebeurtenis 18 miljoen jaar geleden plaatsvond, versterkte het vreemde karakter ervan.

Daarmee hebben de 'eenzamen van de tijd' onder leiding van Atlan hun belangrijkste missie vervuld die HET, de mentor van de mensheid, hun in de PULS van DaGlausch heeft toevertrouwd. De mensheid van de toekomst is gered, de superintelligentie is ontstaan en de weg terug is theoretisch vrij.

Maar de terugkeer naar het reële heden van het vijfde millennium is een gevaarlijke onderneming. De SOL moet vanuit het INSHARAM eerst naar de galaxie Segafrendo vliegen waar een verschrikkelijke oorlog woedt. De moordlustige Mondanen hebben in deze galaxie de vreedzame cultuur van de galactische kroon praktisch totaal tenietgedaan. Over enkele jaren zullen de indringers totaal hebben overwonnen en Segafrendo hebben ingelijfd bij de machtssamenballing van de superintelligentie K'UHGAR.

De bemanning van de SOL heeft geen andere keuze, de Galaxers moeten het waagstuk aangaan als ze werkelijk terug willen naar de Melkweg. Zo komt het tot de finale voor de NACHT ...


Er lijkt een einde te zijn gekomen aan het verblijf van de SOL in het verleden van de galaxie Segafrendo. Met de ervaring en de kennis die deze onvrijwillige reis heeft opgeleverd zullen de wetenschappers van de Melkweg nog veel jaren bezig zijn. Maar de mensen aan boord van de SOL hebben voorlopig heel andere problemen ...

Intussen spelen zich in het werkelijke heden in het begin van de 14e eeuw van de nieuwe galactische tijdrekening heel andere dingen af. Schouwplaats is de galaxie DaGlausch, in de PULS waar de ongelooflijke reis van de SOL is begonnen.


Oorspronkelijke titel: Finale für die NACHT

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): CENTRIFUGE - ruimteschip van de Ara-medicus Zheobitt door Mark Fleck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de SOL zoekt de weg terug – door de PULS van Segafrendo.


Locatie en tijdsruimte: Segafrendo, Hesp Graken, NACHT – 17.995.095 voor Chr.


Hoofdpersonen: Atlan – De Arkonide wil met de SOL terug naar het reële-heden en naar de Melkweg. Crom Harkanvolter – De lord-eunuch van de Mom'Serimers strijd voor het overleven van zijn volk. Rue Kantasiak – De indoctrinator is de belangrijkste vervanger van de cynicus in de NACHT. Ronald Tekener – De smiler biedt psychospelen en weddenschappen. Fee Kellind – De commandante van de SOL stuurt het schip in een ongewisse toekomst.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende