< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2046 • 1034    NEGEN UUR TOT DE EEUWIGHEID


Net als voorheen is de SOL met haar bemanning in het verleden gestrand, net als voorheen bestaat er voor het oude generatieruimteschip geen mogelijkheid om terug te keren naar het heden. Gescheiden door een afgrond van 18 miljoen jaar van de Melkweg, moeten Atlan en zijn begeleiders vechten om te overleven.

In Segafrendo woedt al ruim duizend jaar een verschrikkelijke oorlog. De moorddadige Mondanen hebben de vreedzame cultuur van de galactische kroon vrijwel volledig verwoest. Over een paar jaar zullen de bezetters deze galaxie compleet beheersen en inlijven in het machtsgebied van de superintelligentie K'UHGAR. En de mensen aan boord van de SOL weten, dat ze bij dit conflict vrijwel geen rol van enige betekenis kunnen spelen.

Dat is ook niet hun opdracht. Voordat het ruimteschip in het verleden belandde, kreeg de bemanning een opdracht van de superintelligentie HET: men moest naar Auroch-Maxo-55 vliegen, om daar een Kym-Jorier te bergen. Lukt dat niet, dan dreigt de mensheid ten onder te gaan.

Men vond de planeet Auroch-Maxo-55, en een zogenaamde Kym kon aan boord worden gehaald. Het lukte de SOL zelfs weg te komen van de met de ondergang bedreigde waterplaneet.

Het haltervormige ruimteschip bereikt een ongelooflijk uitziende kosmos: het INSHARAM. Deze eigenaardige ruimte, een soort eigen universum, is een soort kinderbewaarplaats. Hier worden machtige wezens nog rijper en groeien uit tot machtige entiteiten - hier ontstaan superintelligenties. En nu komt het tot een gebeurtenis van kosmisch belang: het is nog maar negen uur tot de eeuwigheid ...


De bijna ongelooflijke gebeurtenis van kosmisch belang in het INSHARAM is voorbij. HET is geboren! De mensen aan boord van de SOL zullen er nog wel een poos mee bezig zijn al die nieuwe kennis te verteren; vooral Mondra Diamond heeft het zwaar te verduren gehad.

Maar nu moet de bemanning van de SOL eerst naar de nabije toekomst kijken, wanneer ze in hun eigen tijd willen terugkeren. Ze worden geconfronteerd met wezens, die eveneens op een nieuwe tijd wachten.


Oorspronkelijke titel: Neun Stunden zur Ewigkeit

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Harry Messerschmidt

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de kroniekschrijver van HET geeft het startschot – het aftellen naar een kosmische gebeurtenis.


Locatie en tijdsruimte: INSHARAM – 17.995.095 voor Chr.


Hoofdpersonen: Atlan – De Arkonide wordt getuige van een kosmische gebeurtenis. Mondra Diamond – De voormalige TLD-agente vecht om het lot van haar kind. Delorian Rhodan – Een kind wordt het centrum van de gebeurtenis. Ronald Tekener – Als Atlan's vervanger gaat de smiler op een missie. Ruyde Kerima Bassa – De oudste van de Evoesa verwacht iets ergs voor haar volk.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende