INSHARAM – 17.995.095 voor Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2045 • 1033    OPROER IN INSHARAM


Hoofdpersonen: Ruyde Kerima Bassa, Karja Menem Siganter, Atlan da Gonozal, Fee Kellind, Mondra Diamond.


Nog steeds is de SOL met zijn bemanning gestrand in het verleden nog steeds kan het oude generatieruimteschip niet naar het heder terugkeren. Door een kloof van 18 miljoen jaar van hun kameraden in dE vaderlandse Melkweg gescheiden, moeten Atlan en zijn metgezellen in dE galaxie Segafrendo vechten voor hun leven.

In Segafrendo woedt al ruim duizend jaar een verschrikkelijke oor log. De moordzuchtige Mondanen hebben de vreedzame cultuur van de Galactische Kroon zo goed als vernietigd. Binnen enkele jaren zul len de indringers deze galaxie volledig beheersen en in het territo rium van de superintelligentie K'UHGAR hebben ingelijfd. En de men sen aan boord van de SOL weten, dat ze aan dit conflict vrijwel niets kunnen doen.

Dat is hun taak ook niet. Voor het ruimteschip het verleden in werd ge slingerd, kreeg de bemanning een opdracht van de superintelligentie HET: ze moest uit Auroch-Maxo-55 een Kym-Jorier meenemen. Lukte dat niet, dan dreigde de ondergang van de mensheid in de bestaande tegenwoordige tijd. Men vond de planeet Auroch-Maxo-55, een zogeheten Kym kon aan boord genomen worden. En vervolgens lukte het de SOL uit de omloopbaan van de voor de vernietiging staande Waterplaneet te vluchten.

Het halterruimteschip bereikte inmiddels een ongelooflijk uitziende kosmos: INSHARAM. In de vreemdsoortige ruimte, die de indruk wekt van een eigen klein universum, komt het tot conflicten - tot een oproer in INSHARAM ...


Het conflict met de Evoesa's kon gestopt worden, voor het escaleerde. In het geheimzinnige INSHARAM ziet de bemanning van de SOL zich nu geconfronteerd met gebeurtenissen, die met elkaar een kosmische betekenis lijken te hebben. Ook Atlan, die sinds millennia steeds weer met 'hogere entiteiten' te maken had, wordt door de nieuwe inzichten verrast.

Maar wat er nu gebeurt, breekt ook de ervaringshorizon van de Arkoniden open...


In dit boekje heeft de uitgever twee fouten gemaakt op de covers. Op de voorkant staat bij de titel van deel 2046 een spelfout 'EEUWEIGHEID' en op de zwart/wit cover middenin staat de verkeerde titel 'INSHARAM' van boekje 2044.


Oorspronkelijke titel: Aufruhr im INSHARAM

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema