< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2045 • 1033    OPROER IN INSHARAM


Nog steeds is de SOL met zijn bemanning gestrand in het verleden nog steeds kan het oude generatieruimteschip niet naar het heden terugkeren. Door een kloof van 18 miljoen jaar van hun kameraden in de vaderlandse Melkweg gescheiden, moeten Atlan en zijn metgezellen in de galaxie Segafrendo vechten voor hun leven.

In Segafrendo woedt al ruim duizend jaar een verschrikkelijke oorlog. De moordzuchtige Mondanen hebben de vreedzame cultuur van de galactische kroon zo goed als vernietigd. Binnen enkele jaren zullen de indringers deze galaxie volledig beheersen en in het territorium van de superintelligentie K'UHGAR hebben ingelijfd. En de mensen aan boord van de SOL weten, dat ze aan dit conflict vrijwel niets kunnen doen.

Dat is hun taak ook niet. Voor het ruimteschip het verleden in werd geslingerd, kreeg de bemanning een opdracht van de superintelligentie HET: ze moest uit Auroch-Maxo-55 een Kym-Jorier meenemen. Lukte dat niet, dan dreigde de ondergang van de mensheid in de bestaande tegenwoordige tijd. Men vond de planeet Auroch-Maxo-55, een zogeheten Kym kon aan boord genomen worden. En vervolgens lukte het de SOL uit de omloopbaan van de voor de vernietiging staande waterplaneet te vluchten.

Het halterruimteschip bereikte inmiddels een ongelooflijk uitziende kosmos: INSHARAM. In de vreemdsoortige ruimte, die de indruk wekt van een eigen klein universum, komt het tot conflicten - tot een oproer in INSHARAM ...


Het conflict met de Evoesa's kon gestopt worden, voor het escaleerde. In het geheimzinnige INSHARAM ziet de bemanning van de SOL zich nu geconfronteerd met gebeurtenissen, die met elkaar een kosmische betekenis lijken te hebben. Ook Atlan, die sinds millennia steeds weer met 'hogere entiteiten' te maken had, wordt door de nieuwe inzichten verrast. Maar wat er nu gebeurt, breekt ook de ervaringshorizon van de Arkoniden open...


In dit boekje heeft de uitgever twee fouten gemaakt op de covers. Op de voorkant staat bij de titel van deel 2046 een spelfout 'EEUWEIGHEID' en op de zwart/wit afbeelding middenin staat de verkeerde titel 'INSHARAM' van boekje 2044.


Oorspronkelijke titel: Aufruhr im INSHARAM

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: aanval op de SOL – de Evoesa beschouwen zichzelf als beschermers.


Locatie en tijdsruimte: INSHARAM – 17.995.095 voor Chr.


Hoofdpersonen: Ruyde Kerima Bassa – Een Evoesa begeleid haar metgezellen voor het laatst. Karja Menem Siganter – De oudste van de Evoesa wil zijn leven beëindigen. Atlan – De Arkonide probeert in INSHARAM te onderhandelen. Fee Kellind – De commandante van de SOL ziet dat het ruimteschip wordt bedreigd door onbekenden. Mondra Diamond – In Delorian Rhodan's moeder groeit de twijfel.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende