Segafrendo, Auroch-Maxo-donkere wolk, INSHARAM – 17.995.095 voor Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2044 • 1032    INSHARAM


Hoofdpersonen: Atlan da Gonozal, Jonkylm, Necker Ravved, Ronald Tekener, Icho Tolot.


Net als voorheen is de SOL met haar bemanning in het verleden gestrand, net als voorheen bestaat er voor het oude generatieruimteschip geen mogelijkheid om terug te keren naar het heden. Gescheiden door een afgrond van 18 miljoen lichtjaar van de Melkweg, moeten Atlan en zijn begeleiders vechten om te overleven.

In Segafrendo woedt al ruim duizend jaar een verschrikkelijke oorlog. De moorddadige Mondanen hebben de vreedzame cultuur van de Galactische Kroon vrijwel volledig verwoest. Over een paar jaar zullen de bezetters deze galaxie compleet beheersen en inlijven in het machtsgebied van de superintelligentie K'UHGAR. En de mensen aan boord van de SOL weten dat ze bij dit conflict vrijwel geen rol van enige betekenis kunnen spelen.

Dat is ook niet hun opdracht. Voordat het ruimteschip in het verleden belandde, kreeg de bemanning een opdracht van de superintelligentie HET: men moest naar Auroch-Maxo-55 vliegen om daar een Kym-Jorier te bergen. Lukt dat niet, dan dreigt de mensheid ten onder te gaan.

De planeet Auroch-Maxo-55 werd gevonden, een zogenaamde Kym kon aan boord worden gehaald. En toen lukte de SOL zelfs weg te komen van de met de ondergang bedreigde waterplaneet. Het haltervormige ruimteschip bereikt een ongelooflijk uitziende kosmos. Het is het INSHARAM ...


De omzwervingen van het legendarische ruimteschip gaan kennelijk verder: de SOL is in een eigenaardige tussenruimte beland. En daar werden Atlan en zijn begeleiders prompt met nieuwe problemen geconfronteerd.

Welke raadselen er in het INSHARAM zijn en hoe ze door de bemanning van het halterschip zullen worden opgelost, zal in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks verder worden uitgelegd.


Oorspronkelijke titel: INSHARAM

Auteur: Uwe Anton

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn