< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2044 • 1032    INSHARAM


Net als voorheen is de SOL met haar bemanning in het verleden gestrand, net als voorheen bestaat er voor het oude generatieruimteschip geen mogelijkheid om terug te keren naar het heden. Gescheiden door een afgrond van 18 miljoen lichtjaar van de Melkweg, moeten Atlan en zijn begeleiders vechten om te overleven.

In Segafrendo woedt al ruim duizend jaar een verschrikkelijke oorlog. De moorddadige Mondanen hebben de vreedzame cultuur van de galactische kroon vrijwel volledig verwoest. Over een paar jaar zullen de bezetters deze galaxie compleet beheersen en inlijven in het machtsgebied van de superintelligentie K'UHGAR. En de mensen aan boord van de SOL weten dat ze bij dit conflict vrijwel geen rol van enige betekenis kunnen spelen.

Dat is ook niet hun opdracht. Voordat het ruimteschip in het verleden belandde, kreeg de bemanning een opdracht van de superintelligentie HET: men moest naar Auroch-Maxo-55 vliegen om daar een Kym-Jorier te bergen. Lukt dat niet, dan dreigt de mensheid ten onder te gaan.

De planeet Auroch-Maxo-55 werd gevonden, een zogenaamde Kym kon aan boord worden gehaald. En toen lukte de SOL zelfs weg te komen van de met de ondergang bedreigde waterplaneet. Het haltervormige ruimteschip bereikt een ongelooflijk uitziende kosmos. Het is het INSHARAM ...


De omzwervingen van het legendarische ruimteschip gaan kennelijk verder: de SOL is in een eigenaardige tussenruimte beland. En daar werden Atlan en zijn begeleiders prompt met nieuwe problemen geconfronteerd.

Welke raadselen er in het INSHARAM zijn en hoe ze door de bemanning van het halterschip zullen worden opgelost, zal in de volgende aflevering van de Perry Rhodan reeks verder worden uitgelegd.


In dit boekje heeft de uitgever fouten gemaakt. Op pagina 65, de inhoudsopgave van deel 2044, staat onderin bij 'Oorspronkelijke titel: etc., etc.' de verkeerde informatie vermeld van deel 2042. Volgens Duitse bronnen moet dit zijn: Oorspronkelijke titel: INSHARAM, auteur: Uwe Anton, cover: Alfred L. Kelsner. De uitgever antwoordde op maandag 2 augustus dat Kees van Toorn de Nederlandse vertaler is.


Oorspronkelijke titel: INSHARAM

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: nachtmerrie in psi – en een duikvlucht door het onbekende.


Locatie en tijdsruimte: Segafrendo, Auroch-Maxo-donkere wolk, INSHARAM – 17.995.095 voor Chr.


Hoofdpersonen: Atlan – De Arkonide wordt aan het verleden herinnerd. Jonkylm – De Inzaila Onda vertelt haar levensgeschiedenis. Necker Rhavved – De Dookie vindt als 'schatduiker' een artefact. Ronald Tekener – De smiler is bevreesd om zijn Arkoonse vriend. Icho Tolot – De Haloeter refereert aan het INSHARAM.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende