Sol-stelsel – december 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2043 • 1031    REBELLIE VAN DE MUTANTEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Koo Parkinson, Trim Marath, Yonder K'rigan, Startac Schroeder.


Nadat de troepen van het Kristalimperium de planeet Ertrus hebben bezet, verwachten de bewoners van de Melkweg dat er een grote galactische oorlog uitbreekt. Maar daar schrikken Perry Rhodan en de leiding van de Liga van Vrije Terranen voor terug omdat een open conflict miljarden slachtoffers zou kosten en de Melkweg in een slagveld zou veranderen.

In de herfst van het jaar 1303 NGT concentreren de Terranen zich meer op diplomatie en activiteiten van de geheime dienst. De poging van Julian Tifflor, de minister van buitenlandse zaken van de Liga, om in de Eastside een bondgenootschap met de Bluesnaties aan te gaan, is mislukt. Behalve de deelnemers aan de geheime conferentie weet eigenlijk niemand wat er op de afgelegen planeet Santanz werkelijk is gebeurd...

De Terranen worden op hun eigen planeten geconfronteerd met een ander probleem: de ongeveer 35000 jonge monochroom-mutanten hebben zich teruggetrokken in een stad in de Andes en wachten daar op hun dood waaraan ze blijkbaar niet kunnen ontsnappen. Ze hebben zich afgeschermd van de buitenwereld en willen geen contact met de Terraanse regering. In deze afzondering spitst de situatie zich meer en meer toe, de spanningen in de aanvankelijk vreedzame gemeenschap worden groter en dat loopt uit op een rebellie van de mutanten ...


Zolang de stad van de mutanten onder het paratronscherm ligt, zal voor buitenstaanders slechts langzaam duidelijk worden wat er precies is gebeurd tussen de lelijke wooncontainers. Perry Rhodan zal in ieder geval veel hebben te vertellen als het hem lukt terug te komen in de 'normale' wereld.

Intussen is het de bemanning van de SOL in de verre galaxie Segafrendo gelukt aan de Mondanen te ontsnappen. De vlucht in het onzekere eindigt in een volstrekt vreemde ruimte.


In dit boekje heeft de uitgever fouten gemaakt. Op pagina 65, de inhoudsopgave van deel 2044, staat onderin bij "Oorspronkelijke titel: etc., etc." de verkeerde informatie vermeld van deel 2042. Volgens Duitse bronnen moet dit zijn: Oorspronkelijke titel: INSHARAM, auteur: Uwe Anton, cover: Alfred L. Kelsner. De uitgever antwoordde op maandag 2 augustus dat Kees van Toorn de Nederlandse vertaler is.


Oorspronkelijke titel: Rebellion der Mutanten

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown