< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2043 • 1031    REBELLIE VAN DE MUTANTEN


Nadat de troepen van het kristalimperium de planeet Ertrus hebben bezet, verwachten de bewoners van de Melkweg dat er een grote galactische oorlog uitbreekt. Maar daar schrikken Perry Rhodan en de leiding van de liga van vrije Terranen voor terug omdat een open conflict miljarden slachtoffers zou kosten en de Melkweg in een slagveld zou veranderen.

In de herfst van het jaar 1303 NGT concentreren de Terranen zich meer op diplomatie en activiteiten van de geheime dienst. De poging van Julian Tifflor, de minister van buitenlandse zaken van de liga, om in de Eastside een bondgenootschap met de Blues-naties aan te gaan, is mislukt. Behalve de deelnemers aan de geheime conferentie weet eigenlijk niemand wat er op de afgelegen planeet Santanz werkelijk is gebeurd ...

De Terranen worden op hun eigen planeten geconfronteerd met een ander probleem: de ongeveer 35.000 jonge monochroom-mutanten hebben zich teruggetrokken in een stad in de Andes en wachten daar op hun dood waaraan ze blijkbaar niet kunnen ontsnappen. Ze hebben zich afgeschermd van de buitenwereld en willen geen contact met de Terraanse regering. In deze afzondering spitst de situatie zich meer en meer toe, de spanningen in de aanvankelijk vreedzame gemeenschap worden groter en dat loopt uit op een rebellie van de mutanten ...


Zolang de stad van de mutanten onder het paratronscherm ligt, zal voor buitenstaanders slechts langzaam duidelijk worden wat er precies is gebeurd tussen de lelijke wooncontainers. Perry Rhodan zal in ieder geval veel hebben te vertellen als het hem lukt terug te komen in de 'normale' wereld.

Intussen is het de bemanning van de SOL in de verre galaxie Segafrendo gelukt aan de Mondanen te ontsnappen. De vlucht in het onzekere eindigt in een volstrekt vreemde ruimte.


Oorspronkelijke titel: Rebellion der Mutanten

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): Terraans transformkanon door Gregor Paulmann

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: een roeper uit de oneindigheid – hij beloofd redding voor de dood gewaanden.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – december 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraanse resident dringt als niet mutant door in Para-city. Koo Parkinson – De para-vorst bereidt zichzelf en de mutantenstad voor op het naderende einde. Trim Marath – De jonge mutant zit in de oppositie tegen Parkinson. Yonder K'rigan – Steeds meer wordt de telekineet zich bewust over zijn verschrikkelijke verleden. Startac Schroeder – De teleporteur probeert om een gruwelijke aanval te overleven.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende