Sol-stelsel – december 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2041 • 1029    ABSOLUTE DUISTERNIS...


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, Gucky, Druu Katsyria, Aduni Fuzait.


Nadat de troepen van het Kristalimperium de officieel zelfstandige, maar met de Liga van Vrije Terranen geassocieerde planeet Ertrus hebben bezet, wachten de bewoners van de Melkweg op het uitbreken van een grote Galactische oorlog. Maar nog steeds schrikken Perry Rhodan en de leiding van de Liga daarvoor terug. Een openlijk conflict met Arkon zou namelijk miljarden dodelijke slachtoffers kosten en de Melkweg veranderen in een slagveld.

De Terranen sturen daarom in de zomer en de herfst van het jaar 1303 NGT aan op activiteiten van geheime diensten en op diplomatie. De poging van Julian Tifflor, de residentieminister van Buitenlandse Ligapolitiek, om in de Eastside van de galaxie een pact met de Blues-naties te sluiten, is zonder resultaat gebleven. Ook weet niemand behalve de deelnemers aan de geheime conferentie, wat op de afgescheiden planeet Santanz werkelijk is gebeurd...

De Terranen zitten bovendien ook nog met een ander probleem: dat heeft te maken met de jonge monochroommutanten, die zich in een stad in de Andes hebben teruggetrokken. Daar wachten ongeveer 35.000 jonge mensen op hun dood, die ze op hun manier tegenwerking willen bieden.

Daarmee ontstaat er op Terra een nieuwe situatie. Deze wordt opgemerkt als de absolute duisternis ...


De situatie spitst zich toe: vreemde donkere velden op de Aarde, ParaCity volledig afgeschermd en de Terraanse resident als solist... Pas wanneer Perry Rhodan als enige niet-mutant in de stad van de jonge monochroom-mutanten actie kan ondernemen, zal de situatie in Para-City verder veranderen. Maar niemand weet, wat zich onder de koepel van het beveiligingsscherm afspeelt.


Oorspronkelijke titel: Absolute Finsternis

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema