< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2041 • 1029    ABSOLUTE DUISTERNIS...


Nadat de troepen van het kristalimperium de officieel zelfstandige, maar met de liga van vrije Terranen geassocieerde planeet Ertrus hebben bezet, wachten de bewoners van de Melkweg op het uitbreken van een grote galactische oorlog. Maar nog steeds schrikken Perry Rhodan en de leiding van de liga daarvoor terug. Een openlijk conflict met Arkon zou namelijk miljarden dodelijke slachtoffers kosten en de Melkweg veranderen in een slagveld.

De Terranen sturen daarom in de zomer en de herfst van het jaar 1303 NGT aan op activiteiten van geheime diensten en op diplomatie. De poging van Julian Tifflor, de residentieminister van buitenlandse liga-politiek, om in de Eastside van de galaxie een pact met de Blues-naties te sluiten, is zonder resultaat gebleven. Ook weet niemand behalve de deelnemers aan de geheime conferentie, wat op de afgescheiden planeet Santanz werkelijk is gebeurd ...

De Terranen zitten bovendien ook nog met een ander probleem: dat heeft te maken met de jonge monochroommutanten, die zich in een stad in de Andes hebben teruggetrokken. Daar wachten ongeveer 35.000 jonge mensen op hun dood, die ze op hun manier tegenwerking willen bieden.

Daarmee ontstaat er op Terra een nieuwe situatie. Deze wordt opgemerkt als de absolute duisternis ...


De situatie spitst zich toe: vreemde donkere velden op de Aarde, Para-City volledig afgeschermd en de Terraanse resident als solist... Pas wanneer Perry Rhodan als enige niet-mutant in de stad van de jonge monochroom-mutanten actie kan ondernemen, zal de situatie in Para-City verder veranderen. Maar niemand weet, wat zich onder de koepel van het beveiligingsscherm afspeelt.


Oorspronkelijke titel: Absolute Finsternis

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. Sinnema
Ondertitel: bezoek uit Plantagoo – en een donkerveld voor Terra.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – december 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraanse resident krijgt te maken met talrijke problemen. Reginald Bull – De residentie-minister voor verdediging jaagt op merkwaardig donkervelden. Gucky – De muisbever teleporteert dwars over de Aarde. Druu Katsyria – De Thoregonse-bode uit de galaxie Plantagoo biedt haar hulp aan. Aduni Fuzait – De agente van de Terraanse liga-dienst observeert Para-city.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende