< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2039 • 1027    DROOMTIJD


Nadat de troepen van het kristalimperium de planeet Ertrus hebben bezet wachten de bewoners van de Melkweg met angst op het uitbreken van een grote galactische oorlog. Maar Perry Rhodan en de leiding van de liga schrikken daarvoor terug; een openlijk conflict met Arkon zou miljarden galaxers het leven kosten en de Melkweg veranderen in een groot slagveld. Daarom steken de Terranen in de zomer en herfst van het jaar 1303 NGT veel energie in diplomatieke acties en verkenningen van de geheime dienst.

De poging van Julian Tifflor, de residentieminister van de buitenlandse liga politiek, om in de Eastside van de galaxie een bondgenootschap met de Blues-naties te vormen, is mislukt. En behalve de deelnemers aan de geheime conferentie weet niemand wat er werkelijk is gebeurd op de afgelegen planeet Santanz ...

Intussen ontplooien de Arkoniden nieuwe activiteiten in het centrum van hun imperium. Sommige planeten worden tot verboden gebieden verklaard en er worden vreemde beslissingen genomen. In het centrum van die activiteiten staat een man: Bostich I, de imperator. Een deel van zijn leven wijdt hij aan het verblijf in de droomtijd ...


Bostich I is weer een stap dichter bij zijn doel. Door een einde te maken aan zijn droomtijd heeft hij zich bevrijd van zijn eigen verleden - nu kan hij verder gaan op de weg naar het goddelijke imperium.

In de volgende aflevering van de Perry Rhodan-reeks staat een andere persoon in het centrum van de actie, een Ara die behoort tot de galactische medici.


Oorspronkelijke titel: Traumzeit

Auteur: Rainer Castor

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): Terraanse microjet door Daniel Schwarz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de imperator heeft een doel – hij wil het goddelijke imperium.


Locatie en tijdsruimte: Thantur-Lok – november 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gaumarol da Bostich – Een jonge Arkonide wordt de heerser over het kristalimperium. Aktakul – Een jonge koloniale Arkonide wordt de vriend van de toekomstige imperator. Kiz da Bostich – De adellijke keurt het plan van zijn zoon goed. Jasmyne da Ariga – De dochter van de imperatrice jaagt een eigen levensdoel na.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende