Quinto-Center, Thantur-Lok – 1300 tot 1303 NGT (4887 tot 4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2038 • 1026    OPERATIE CV-EMBINIUM


Hoofdpersonen: Micro Trivielle, Lokmar Lokink, Yamani Solos, Monkey, Julian Tifflor, Bostich I.


Pas nadat de troepen van het Kristalimperium de officieel zelfstandige, maar met de Liga van Vrije Terranen verbonden planeet Ertrus hebben bezet, wachten de bewoners van de Melkweg angstig op de uitbraak van een grote galactische oorlog. Maar zoals altijd schrikken Perry Rhodan en de leiding van de Liga daarvoor terug; een openlijk conflict met Arkon zou miljarden slachtoffers kosten en de Melkweg in één groot slagveld veranderen.

De Terranen zetten daarom, in de zomer en de herfst van het jaar 1303 NGT, alles in op initiatieven van de geheime dienst en op diplomatie. De poging van Julian Tifflor, de Residentieminister voor buitenlandse zaken van de Liga, in de Eastside van de galaxie een verbond met de Blues-naties te sluiten, is zonder resultaat gebleven. Bovendien weet niemand, behalve de deelnemers van de geheime conferentie, wat er op de afgesloten planeet Santanz werkelijk is gebeurd ...

Intussen beginnen de Arkoniden geheel nieuwe activiteiten in het centrum van hun imperium. De geheimzinnige werkzaamheden op diverse planeten roepen de Nieuwe USO ten tonele en die stuurt de twee kundigste specialisten voor een actie: twee Swoons starten de operatie CV-Embinium ...


Ondanks alle denkbare pech lukt het de twee kleine USO-specialisten van Swoofon, waardevolle kennis te vergaren. Weliswaar weet men nu meer over de plannen van de Arkoniden. Maar waarvoor het CV-Embinium nu echt wordt gebruikt, kon niet worden achterhaald.

De volgende Perry Rhodan-aflevering houdt zich bezig met de 'binnenste cirkel' van het Imperium. De Arkon-specialist Rainer Castor beschrijft de voorgeschiedenis van imperator Bostich I - het opklimmen van een eerzuchtige Arkonide naar de top van het Kristalimperium.


Oorspronkelijke titel: Operation CV-Embinium

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Jong