Santil-stelsel – september 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2037 • 1025    DE OPGEJAAGDE VAN SANTANZ


Hoofdpersonen: Julian Tifflor, Morkhero Zielenbron, Elym Bürgyund, Siramy Ratach.


Tot nu toe waren de activiteiten van de zonderlinge Morkhero Zielenbron voor de Terranen rond Perry Rhodan niet goed in te schatten. Meermalen verrichtte het wezen aanvallen op het territorium van de Liga van Vrije Terranen, probeerde zelfs een directe moordaanslag op Perry Rhodan zelf uit te voeren, veroorzaakte tenslotte door zijn activiteiten de ruimteslag om Olympus.

Op de planeet Morbienne III in de Eastside van de galaxie kwam het tot een eerste treffen tussen Terranen en Morkhero - maar het vreemde wezen kon met zijn geheimzinnige ruimteschip vluchten. Sindsdien vernam men niets meer van hem.

Bovendien kregen de Terranen genoeg andere problemen. De militaire druk van het Kristalimperium kon slechts met operaties van de geheime dienst worden beantwoord, Perry Rhodan schrok terug voor een openlijke Galactische oorlog met miljarden doden.

In plaats daarvan zette hij diplomatieke middelen in, zond bijvoorbeeld zijn oude vriend Julian Tifflor naar de Blues-naties in de Eastside.Tifflor nam deel aan een geheime conferentie - en deze werd door Morkhero Zielenbron persoonlijk aan zijn macht onderworpen.

Als de Melkweg niet gewaarschuwd wordt, controleert het sinistere wezen binnenkort alle Blues-naties en vele duizenden planeten! De enige, die uit de conferentiezaal wist weg te komen, is Julian Tifflor zelf. De Terraan is nu de opgejaagde van Santanz ...


In één klap had Morkhero Zielenbron zijn macht uitgebreid. Vanuit de afgesloten planeet Satanz werd in zekere zin Galactische geschiedenis geschreven, want nog nooit in de afgelopen tweeënhalfduizend jaar waren de Blues 'verenigd'...

De gevolgen van deze ontwikkeling zijn tot dusverre niet te overzien, en niemand in de rest van de Melkweg heeft van deze zorgwekkende ontwikkeling iets gemerkt.


De volgende PERRY RHODAN-aflevering belicht de gebeurtenissen op Arkon. In het centrum van het Kristalimperium gebeuren vreemde dingen, en twee kleine USO-agenten moeten opnieuw in actie komen.


Oorspronkelijke titel: Der Gejagte von Santanz

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema