< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2037 • 1025    DE OPGEJAAGDE VAN SANTANZ


Tot nu toe waren de activiteiten van de zonderlinge Morkhero Zielenbron voor de Terranen rond Perry Rhodan niet goed in te schatten. Meermalen verrichtte het wezen aanvallen op het territorium van de liga van vrije Terranen, probeerde zelfs een directe moordaanslag op Perry Rhodan zelf uit te voeren, veroorzaakte tenslotte door zijn activiteiten de ruimteslag om Olympus.

Op de planeet Morbienne III in de Eastside van de galaxie kwam het tot een eerste treffen tussen Terranen en Morkhero - maar het vreemde wezen kon met zijn geheimzinnige ruimteschip vluchten. Sindsdien vernam men niets meer van hem.

Bovendien kregen de Terranen genoeg andere problemen. De militaire druk van het kristalimperium kon slechts met operaties van de geheime dienst worden beantwoord, Perry Rhodan schrok terug voor een openlijke galactische oorlog met miljarden doden.

In plaats daarvan zette hij diplomatieke middelen in, zond bijvoorbeeld zijn oude vriend Julian Tifflor naar de Blues-naties in de Eastside.Tifflor nam deel aan een geheime conferentie - en deze werd door Morkhero Zielenbron persoonlijk aan zijn macht onderworpen.

Als de Melkweg niet gewaarschuwd wordt, controleert het sinistere wezen binnenkort alle Blues-naties en vele duizenden planeten! De enige, die uit de conferentiezaal wist weg te komen, is Julian Tifflor zelf. De Terraan is nu de opgejaagde van Santanz ...


In één klap had Morkhero Zielenbron zijn macht uitgebreid. Vanuit de afgesloten planeet Satanz werd in zekere zin galactische geschiedenis geschreven, want nog nooit in de afgelopen tweeënhalfduizend jaar waren de Blues 'verenigd'...

De gevolgen van deze ontwikkeling zijn tot dusverre niet te overzien, en niemand in de rest van de Melkweg heeft van deze zorgwekkende ontwikkeling iets gemerkt.

De volgende PERRY RHODAN-aflevering belicht de gebeurtenissen op Arkon. In het centrum van het kristalimperium gebeuren vreemde dingen, en twee kleine USO-agenten moeten opnieuw in actie komen.


Oorspronkelijke titel: Der Gejagte von Santanz

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Harry Messerschmidt

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: op de wereld van de rode Santilligentie – een Terraan op de vlucht.


Locatie en tijdsruimte: Santil-stelsel – september 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Julian Tifflor – De cellenactiveerderdrager moet zich op de planeet van de Santanzers verstoppen voor zijn achtervolgers. Morkhero Zielenbron – Het enge wezen breidt zijn invloed snel uit. Elym Bürgyund – De Santanzer is het niet eens met de regering van zijn planeet. Siramy Ratach – De Plophose vecht zich een weg naar haar schip.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende