Dubensys, Jonx, Segafrendo, Auroch-Maxo-donkere wolk – 18 miljoen jaar voor Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2034 • 1022    DE WERELDEN VAN RUNRICK


Hoofdpersonen: Runrick, Praciss, Cael-Ogor, Rantomeen, Mettzall.


Net als voorheen is de SOL met haar bemanning in het verleden gestrand, net als voorheen bestaat er voor het oude generatieruimteschip geen mogelijkheid om terug te keren naar het heden. Gescheiden door een afgrond van 18 miljoen jaar van hun vrienden en bekenden in de Melkweg, moeten Atlan en zijn begeleiders in de galaxie Segafrendo vechten voor hun leven.

In Segafrendo woedt al ruim duizend jaar een afschuwelijke oorlog. De moorddadige Mondanen hebben de vreedzame cultuur van de Galactische Kroon vrijwel geheel verwoest; het is slechts een kwestie van een paar jaar, voordat de bezetters van deze galaxie haar geheel zullen beheersen. En de bemanning van de SOL weet, dat ze in dit conflict praktisch niet kan ingrijpen.

Dat is ook niet haar taak. Voordat het ruimteschip naar het verleden werd geslingerd, kreeg de bemanning een opdracht van de superintelligentie HET: men moest naar Auroch-Maxo-55 vliegen, om daar een Kym-Jorier te bergen. Lukt dit niet, dan dreigt de ondergang van de mensheid.

Auroch-Maxo is inmiddels een stuk dichterbij gekomen. De gezochte planeet ligt verborgen in een donkere wolk. Maar ook honderdduizenden schepen van de Mondanen zijn op zoek naar die planeet. En Auroch-Maxo is kennelijk de laatste van de werelden van Runrick ...


Bijna gelijktijdig hebben de Mondanen uit Dubensys onder leiding van hun aanvoerder Runrick en de mensen uit de Melkweg onder het bevel van de Arkonide Atlan de planeet Auroch-Maxo-55 bereikt. Boven de waterwereld ligt de beslissing in het verschiet, die niet alleen voor de toekomst van de Terranen van grote betekenis zal zijn, maar ook voor de hele Melkweg.


Oorspronkelijke titel: Runricks Welten

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn