Auroch-Maxo-donkere wolk – 18 miljoen jaar voor Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2033 • 1021    DOOD IN DE TURQUOISE OCEAAN


Hoofdpersonen: Paumyr, Jamaske, Latruiz, Yol Gondaron, Autsch.


Nog steeds is de SOL met zijn bemanning gestrand in het verleden en nog steeds kan het oude generatieruimteschip niet terugkeren naar het heden. Door een kloof van 18 miljoen jaar van hun kameraden in de vaderlandse Melkweg gescheiden, moeten Atlan en zijn metgezellen in de galaxie Segafrendo vechten voor hun leven. Daar woedt al duizend jaar een verschrikkelijke oorlog. De moordzuchtige Mondanen hebben de vreedzame cultuur van de Galactische Kroon vrijwel vernietigd. Nog maar enkele jaren, en Segafrendo wordt volledig door de Mondanen beheerst. En de bemanningsleden van de SOL weten, dat ze in dit conflict niet kunnen ingrijpen.

Dat is hun taak ook niet. Voor het ruimteschip door de Megadom in Da-Glausch ging, kreeg de bemanning een opdracht van de superintelligentie HET: men zou naar Auroch-Maxo-55 moeten vliegen, om vandaar een Kym-Joriër in veiligheid te brengen. Zou dat niet lukken, dan dreigde de ondergang van de mensheid.

De bestemming Auroch-Maxo-55 is inmiddels dichterbij gekomen. In een donkere wolk verbergt zich een compleet zonnestelsel voor de vijanden uit de galaxie Dubensys - toch dreigt de dood in de turquoise oceaan ...


De Rautaks en hun bijzondere cultuur, de drijvende eilanden en de samenhangen op Auroch-Maxo-55: ook al kan de bemanning van de SOL van die details nog niets weten, zijn er onmiskenbare samenhangen tussen hun opdracht en de levende wezens in de zilveren wolken.

Intussen blijven de Mondanen niet passief. De indringers uit de vreemde galaxie, die de grimmige oorlog naar Segafrendo hebben gebracht, ruiken hun kans.


Oorspronkelijke titel: Tod im Türkisozean

Auteur: Andreas Findig

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema