< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2033 • 1021    DOOD IN DE TURQUOISE OCEAAN


Nog steeds is de SOL met zijn bemanning gestrand in het verleden en nog steeds kan het oude generatieruimteschip niet terugkeren naar het heden. Door een kloof van 18 miljoen jaar van hun kameraden in de vaderlandse Melkweg gescheiden, moeten Atlan en zijn metgezellen in de galaxie Segafrendo vechten voor hun leven. Daar woedt al duizend jaar een verschrikkelijke oorlog. De moordzuchtige Mondanen hebben de vreedzame cultuur van de galactische kroon vrijwel vernietigd. Nog maar enkele jaren, en Segafrendo wordt volledig door de Mondanen beheerst. En de bemanningsleden van de SOL weten, dat ze in dit conflict niet kunnen ingrijpen.

Dat is hun taak ook niet. Voor het ruimteschip door de megadom in Da-Glausch ging, kreeg de bemanning een opdracht van de superintelligentie HET: men zou naar Auroch-Maxo-55 moeten vliegen, om vandaar een Kym-Joriër in veiligheid te brengen. Zou dat niet lukken, dan dreigde de ondergang van de mensheid.

De bestemming Auroch-Maxo-55 is inmiddels dichterbij gekomen. In een donkere wolk verbergt zich een compleet zonnestelsel voor de vijanden uit de galaxie Dubensys - toch dreigt de dood in de turquoise oceaan ...


De Rautaks en hun bijzondere cultuur, de drijvende eilanden en de samenhangen op Auroch-Maxo-55: ook al kan de bemanning van de SOL van die details nog niets weten, zijn er onmiskenbare samenhangen tussen hun opdracht en de levende wezens in de zilveren wolken.

Intussen blijven de Mondanen niet passief. De indringers uit de vreemde galaxie, die de grimmige oorlog naar Segafrendo hebben gebracht, ruiken hun kans.


Oorspronkelijke titel: Tod im Türkisozean

Auteur: Andreas Findig

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: ze zijn de laatsten van de Rautak – ze leven onder het zilveren scherm.


Locatie en tijdsruimte: Auroch-Maxo-donkere wolk – 18 miljoen jaar voor Chr.


Hoofdpersonen: Paumyr – De zwemmende planten-intelligentie zet koers naar de zuidpool. Jamaske – Een Rautak wordt verlieft en zoekt de 'weg van het hart'. Latruiz – De Paumyr-spreker herkent de kern van zijn bestaan. Yol Gondaron – Zijn kosmologische rondtrekkende theater heeft geen toeschouwers. Autsch – De kosmologen-kobold verschijnt in vele gedaantes.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende