Segafrendo – 17.995.095 voor Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2032 • 1020    OP ZOEK IN DE ZILVEREN WOLK


Hoofdpersonen: Atlan, Mondra Diamond, Necker Ravved, Tangens de Valk, Ronald Tekener, Raffa Gynnar.


Nog altijd is de SOL met haar bemanning in het verleden gestrand, nog altijd is er voor het oude generatieschip geen mogelijkheid tot een terugkeer naar het heden. Door een afgrond van 18 miljoen jaar gescheiden van hun kameraden, thuis in de Melkweg, moeten Atlan en zijn metgezellen in de galaxie Segafrendo voor hun overleving vechten.

In Segafrendo woedt er al meer dan duizend jaar een vreselijke oorlog. De moordlustige Mondanen hebben de vredige cultuur van de Galactische Kroon bijna helemaal vernietigd; het kan nog slechts een kwestie van enkele jaren zijn, tot Segafrendo compleet door de Mondanen wordt overheerst. En de bemanning van de SOL weet dat zij niet of nauwelijks in dit conflict kan ingrijpen.

Dat is haar taak ook niet. Voordat het ruimteschip door de megadom in DaGlausch ging, kreeg de bemanning een opdracht van de superintelligentie HET: ze zou naar Auroch-Maxo-55 moeten vliegen, om daar een Kym-Jorier te bergen. Mocht dat niet lukken, dan dreigt de ondergang van de mensheid.

Het doel Auroch-Maxo is intussen dichterbij gekomen. En men gaat daar nu op zoek in de zilveren wolk ...


Opnieuw hebben de mensen aan boord van de SOL meer over de tragische geschiedenis van de galaxie Segafrendo vernomen, weer kregen ze verdere informatie over ESTARTU en hun opdracht. Zo langzamerhand lijkt een tip van de sluier van enkele geheimen opgelicht te worden... Maar ook de Mondanen zitten niet stil. Dat bewijs het feit, dat er uitgerekend in de Auroch-Maxosector één van de gigantische S-Centranten opereert. Over hun plannen weet de SOL-bemanning tot dusver niets.


De volgende Perry Rhodan-aflevering belicht eerst de gebeurtenissen op Auroch-Maxo-55 zelf. Ook op deze wereld staan er grote beslissingen voor de deur.


Oorspronkelijke titel: Suche in der Silberwolke

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong