Kreit-stelsel – oktober 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2031 • 1019    DE SPRINTERS VAN ERTRUS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Forman da Ricce, Kim Tasmaene, Eutrom Facrelli, Monkey, Roi Danton.


Voor de Terranen begon de ontdekking van het heelal met de landing van Perry Rhodan op de maan en een eerste contact met de Arkoniden. Met behulp van de Arkoonse techniek konden de Terranen doordringen in de ruimte, en de Terranen en de Arkoniden waren goede buren, vaak zelfs vrienden. Maar daar lijkt op dit moment definitief een einde aan te komen.

Nadat de troepen van het Kristalimperium in september van het jaar 1303 Nieuwe Galactische tijdrekening de planeet Ertrus hebben bezet en de complete zelfstandige KreitCoalite hebben geannexeerd, staat de Melkweg op de drempel van een grote galactische oorlog. De Liga van Vrije Terranen en het Kristalimperium staan als verbitterde vijanden tegenover elkaar.

Perry Rhodan is verdwenen op Ertrus, de planeet met de grote zwaartekracht, velen denken zelfs dat de onsterfelijke Terraan allang dood is. Reginald Bull, de oudste vriend van Rhodan, vraagt zich af of hij niet de oorlog moet verklaren aan de Arkoniden.

Maar de Ertrusiërs geven de hoop niet op. In de ongastvrije natuur van hun planeet bieden de tegen zware natuurlijke omstandigheden opgewassen reuzen, bondgenoten van Rhodan, taai verzet. Bijzonder moedig zijn de sprinters van Ertrus ...


Weer kon de Nieuwe USO de Arkoniden met een gewaagde actie een gevoelige klap geven. Perry Rhodan leeft nog en wordt gered door Monkey, de commandant van de USO, en majoor 'Roi Danton' van de USO, zijn zoon Michael Rhodan.

Het verzet op Ertrus wordt sterker, het Kristalimperium zal het nog moeilijk krijgen met deze planeet.

Op een andere plaats, Segafrendo, en in een andere tijd, 18 miljoen jaar in het verleden, spelen zich belangrijke dingen af ...


Oorspronkelijke titel: Die Sprinter von Ertrus

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown