< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2031 • 1019    DE SPRINTERS VAN ERTRUS


Voor de Terranen begon de ontdekking van het heelal met de landing van Perry Rhodan op de maan en een eerste contact met de Arkoniden. Met behulp van de Arkoonse techniek konden de Terranen doordringen in de ruimte, en de Terranen en de Arkoniden waren goede buren, vaak zelfs vrienden. Maar daar lijkt op dit moment definitief een einde aan te komen.

Nadat de troepen van het kristalimperium in september van het jaar 1303 nieuwe galactische tijdrekening de planeet Ertrus hebben bezet en de complete zelfstandige Kreit-coalitie hebben geannexeerd, staat de Melkweg op de drempel van een grote galactische oorlog. De liga van vrije Terranen en het kristalimperium staan als verbitterde vijanden tegenover elkaar.

Perry Rhodan is verdwenen op Ertrus, de planeet met de grote zwaartekracht, velen denken zelfs dat de onsterfelijke Terraan allang dood is. Reginald Bull, de oudste vriend van Rhodan, vraagt zich af of hij niet de oorlog moet verklaren aan de Arkoniden.

Maar de Ertrusiërs geven de hoop niet op. In de ongastvrije natuur van hun planeet bieden de tegen zware natuurlijke omstandigheden opgewassen reuzen, bondgenoten van Rhodan, taai verzet. Bijzonder moedig zijn de sprinters van Ertrus ...


Weer kon de nieuwe USO de Arkoniden met een gewaagde actie een gevoelige klap geven. Perry Rhodan leeft nog en wordt gered door Monkey, de commandant van de USO, en majoor 'Roi Danton' van de USO, zijn zoon Michael Rhodan. Het verzet op Ertrus wordt sterker, het kristalimperium zal het nog moeilijk krijgen met deze planeet.

Op een andere plaats, Segafrendo, en in een andere tijd, 18 miljoen jaar in het verleden, spelen zich belangrijke dingen af ...


Oorspronkelijke titel: Die Sprinter von Ertrus

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): Arkoonse robottechniek: KATSUGO-gevechtsroboter door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: tussen Fin Calley en Baretus – USO and Ertrusers strijden samen.


Locatie en tijdsruimte: Kreit-stelsel – oktober 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan verstopt zich ondergronds in de extreme wereld van Ertrus. Forman da Ricce – De nieuwe tato van Ertrus voert de druk op bij de bevolking. Kim Tasmaene – De nieuwe Ertrusische president leidt het verzet tegen de bezetter. Eutrom Facrelli – De jonge Ertruser ontmoet zijn persoonlijke idool. Monkey – De chef van de nieuwe USO plant een waaghalzige redding. Roi Danton – De cellenactiveerderdrager mag zich bewijzen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende