Kreit-stelsel – oktober 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2030 • 1018    RADIO VRIJ ERTRUS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Rock Mozun, Kraschyn, Eden Arukitch, Forman da Ricce, Kim Tasmaene.


De stap van de Terranen in het universum begint met de landing op de Maan door Perry Rhodan en het eerste contact met de Arkoniden. Het was uiteindelijk de Arkoonse techniek, die de mensen bij hun eerste wankele stappen in het heelal hielp, en duizenden jaren lang waren Terranen en Arkoniden goede buren, zelfs ook vaak vrienden. Maar daar schijn momenteel definitief een eind aan te zijn gekomen.

Nadat de troepen van het Kristalimperium in september van het jaar 1303 Nieuwe Galactische Tijd volkomen onverwacht de planeet Ertrus bezetten en de complete zelfstandige Kreit-coalitie in het Kristalimperium hebben ingelijfd, staat de Melkweg aan de vooravond van een galactische oorlog. De Liga van Vrije Terranen en het Kristalimperium staan als verbitterde vijanden lijnrecht tegenover elkaar.

Op Ertrus, een planeet met een hoge zwaartekracht, wordt Perry Rhodan vermist. Velen denken zelfs, dat de onsterfelijke Terraan allang dood is. En Reginald Bull, de oudste vriend van Rhodan sinds de landing op de Maan, doet zijn uiterste best, om de Arkoniden niet de oorlog te verklaren.

Toch hebben de Ertrusiërs de strijd nog lang niet gestaakt. In de ongastvrije natuur van hun planeet bieden deze door het milieu aangepaste reuzen koppig verzet. Daar helpt zelfs de in verhouding primitieve techniek bij, die bekend staat als radio Vrij Ertrus ...


Met zo veel verbitterd verzet hadden de Arkoniden geen rekening gehouden; alle plannen van de commandocentrale van de vloot bleken op dit punt fout te zijn geweest. Het zal de troepen van het Kristalimperium niet snel lukken, om de Kreit-coalitie in hun machtsgebied opnemen.


Oorspronkelijke titel: Radio Freies Ertrus

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn