< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2030 • 1018    RADIO VRIJ ERTRUS


De stap van de Terranen in het universum begint met de landing op de Maan door Perry Rhodan en het eerste contact met de Arkoniden. Het was uiteindelijk de Arkoonse techniek, die de mensen bij hun eerste wankele stappen in het heelal hielp, en duizenden jaren lang waren Terranen en Arkoniden goede buren, zelfs ook vaak vrienden. Maar daar schijn momenteel definitief een eind aan te zijn gekomen.

Nadat de troepen van het kristalimperium in september van het jaar 1303 nieuwe galactische tijd volkomen onverwacht de planeet Ertrus bezetten en de complete zelfstandige Kreit-coalitie in het kristalimperium hebben ingelijfd, staat de Melkweg aan de vooravond van een galactische oorlog. De liga van vrije Terranen en het kristalimperium staan als verbitterde vijanden lijnrecht tegenover elkaar.

Op Ertrus, een planeet met een hoge zwaartekracht, wordt Perry Rhodan vermist. Velen denken zelfs, dat de onsterfelijke Terraan allang dood is. En Reginald Bull, de oudste vriend van Rhodan sinds de landing op de Maan, doet zijn uiterste best, om de Arkoniden niet de oorlog te verklaren.

Toch hebben de Ertrusiërs de strijd nog lang niet gestaakt. In de ongastvrije natuur van hun planeet bieden deze door het milieu aangepaste reuzen koppig verzet. Daar helpt zelfs de in verhouding primitieve techniek bij, die bekend staat als radio vrij Ertrus ...


Met zo veel verbitterd verzet hadden de Arkoniden geen rekening gehouden; alle plannen van de commandocentrale van de vloot bleken op dit punt fout te zijn geweest. Het zal de troepen van het kristalimperium niet snel lukken, om de Kreit-coalitie in hun machtsgebied opnemen.


Oorspronkelijke titel: Radio Freies Ertrus

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Rainer Castor

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de dag erna – een planeet geeft zich niet gewonnen.


Locatie en tijdsruimte: Kreit-stelsel – oktober 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan moet op de extreme wereld Ertrus overleven. Rock Mozun – De emotionaut heeft te maken met voor- en tegenspoed. Kraschyn – De mascant krijgt onwelkome versterking. Eden Arukitch – De oude handelaar voelt zich verantwoordelijk voor zijn wereld. Forman da Ricce – De nieuwe tato zet nieuwe methoden in. Kim Tasmaene – De burgemeester van Fin Calley staat voor een grote opgave.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende