< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2029 • 1017    EEN PLANEET IN HET VIZIER


De Melkweg van het jaar 1303 NGT - wat gelijk staat aan het jaar 4890 oude tijd - lijkt aan de vooravond van een grote galactische oorlog te staan. Twee eertijds geallieerde machten loeren op elkaar: het kristalimperium van de Arkoniden maakt zich gereed voor een grootscheepse aanval op de liga van vrije Terranen.

Sinds de vernietigende ruimteslag in het Kreit-stelsel en de aanval van de Arkoniden op de planeet Ertrus is duidelijk, dat Bostich I, de imperator van het kristalimperium, een greep doet naar de macht in de galaxie.

De voorbereidingen daarvoor waren al lang gaande: in de afgelopen maanden bezetten de Arkoniden de Hayok~sterrenarchipel en het kleine imperium van de Topsiders vlak bij Terra, het kwam zelfs tot een mislukte aanval op Olympus. Maar uiteindelijk kon met name de nieuwe USO het kristalimperium enkele speldenprikken toebrengen.

Dankzij de inzet van verschillende agenten weten de Terranen en hun vrienden, dat de Arkoniden nog meer grote plannen voorbereiden. De aanval op Ertrus onder de schuilnaam 'operatie Stille Reus' was er maar een van. Even belangrijk zijn bijvoorbeeld de verplaatsing van het centrale vlootcommando alsmede omvangrijker activiteiten in het Arkonstelsel, die tot nu toe niemand kan verklaren.

Maar nu moet het streven van alle mensen van de bekende Melkweg zich op het Kreit-stelsel richten. Daar is met Ertrus een planeet in het vizier ...


Het vernietigende hoogtepunt van de toch al met grote aantallen doden begonnen 'operatie Stille Reus': Kraschyn, de mascant van het kristalimperium, demonstreerde met een definitieve slag, dat hij ieder verzet direct de kop in zou drukken. Maar de Ertrusers willen nog steeds niet opgeven vooral niet omdat Perry Rhodan zelf op de zwaartekrachtplaneet verblijft.


Oorspronkelijke titel: Ein Planet im Visier

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: Arkon grijpt naar Ertrus – het gevecht om de zwaartekracht-hel.


Locatie en tijdsruimte: Kreit-stelsel – september/oktober 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull – De residentie-minister voor de liga-verdediging stuurt een vloot naar het Kreit-stelsel. Tam Sorayto – De Ertrusische president begint met een verrassend offensief. Perry Rhodan – Der Terraan moet zich op de zwaartekracht-wereld verstoppen. Kraschyn – De mascant gaat met harde middelen tekeer tegen de rebellen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende