Thantur-Lok, Sol-stelsel, M 92, Kreit-stelsel – september 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2028 • 1016    OPERATIE STILLE REUS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Kraschyn, Tam Sorayto, Hastur Dentropp, Joffu Krimas.


De Melkweg van het jaar 1303 Nieuwe Galactische Tijd - dat komt overeen met het jaar 4890 van de oude jaartelling - schijnt aan de vooravond van een grote galactische oorlog te staan. Twee machten uit een voormalig verbond beloeren elkaar en het is nog slechts een kwestie van tijd, tot het Kristalimperium van de Arkoniden aan een grote aanval op de Liga van Vrije Terranen begint.

In de laatste maanden bezetten de Arkoniden de Hayok-sterrenarchipel en het kleine imperium van de Topsiders in de directe omgeving van Terra, het kwam zelfs tot een mislukte aanval op Olympus. Tenslotte kon vooral de Nieuwe USO enkele speldenprikken uitdelen aan het Kristalimperium en onder andere de door de Arkoniden ontvoerde Reginald Bull bevrijden.

Dankzij die acties weten de Terranen en hun vrienden, dat de Arkoniden nu opeens enkele plannen smeden. Zo staat er een verplaatsing van het centrale vlootcommando voor de deur, een beslissing, waarvan niemand tot dusver de uitwerking kan inschatten. De Arkoniden bereiden zich eveneens sinds enige tijd voor op een grotere, militaire actie die zij 'Operatie Stille Reus' noemen.

De GILGAMESCH, het voormalige vlaggenschip van de cellenactiveerderdragers rond Perry Rhodan, was daarvoor eigenlijk als een belangrijk onderdeel uitgekozen. Door middel van een commandoactie kon ze boven Arkon tot ontploffing worden gebracht. Toch beginnen de Arkoniden nu met hun operatie Stille Reus ...


De Arkoniden hebben hun operatie Stille Reus tot een succesvol einde gebracht: tegen een hoge prijs werden er in totaal twaalf vloten in beweging gebracht, die het machtspotentieel van het Kristalimperium onder ogen bracht van de complete Melkweg. En de brutale aanval op Ertrus schijnt ook succesvol te zijn geweest.


Oorspronkelijke titel: Operation Stiller Riese

Auteur: Rainer Castor

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Jong