< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2028 • 1016    OPERATIE STILLE REUS


De Melkweg van het jaar 1303 nieuwe galactische tijd - dat komt overeen met het jaar 4890 van de oude jaartelling - schijnt aan de vooravond van een grote galactische oorlog te staan. Twee machten uit een voormalig verbond beloeren elkaar en het is nog slechts een kwestie van tijd, tot het kristalimperium van de Arkoniden aan een grote aanval op de liga van vrije Terranen begint.

In de laatste maanden bezetten de Arkoniden de Hayok-sterrenarchipel en het kleine imperium van de Topsiders in de directe omgeving van Terra, het kwam zelfs tot een mislukte aanval op Olympus. Tenslotte kon vooral de nieuwe USO enkele speldenprikken uitdelen aan het kristalimperium en onder andere de door de Arkoniden ontvoerde Reginald Bull bevrijden.

Dankzij die acties weten de Terranen en hun vrienden, dat de Arkoniden nu opeens enkele plannen smeden. Zo staat er een verplaatsing van het centrale vlootcommando voor de deur, een beslissing, waarvan niemand tot dusver de uitwerking kan inschatten. De Arkoniden bereiden zich eveneens sinds enige tijd voor op een grotere, militaire actie die zij 'operatie Stille Reus' noemen.

De GILGAMESCH, het voormalige vlaggenschip van de cellenactiveerderdragers rond Perry Rhodan was daarvoor eigenlijk als een belangrijk onderdeel uitgekozen. Door middel van een commandoactie kon ze boven Arkon tot ontploffing worden gebracht. Toch beginnen de Arkoniden nu met hun operatie Stille Reus ...


De Arkoniden hebben hun operatie Stille Reus tot een succesvol einde gebracht: tegen een hoge prijs werden er in totaal twaalf vloten in beweging gebracht, die het machtspotentieel van het kristalimperium onder ogen bracht van de complete Melkweg. En de brutale aanval op Ertrus schijnt ook succesvol te zijn geweest.


Oorspronkelijke titel: Operation Stiller Riese

Auteur: Rainer Castor

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Harry Messerschmidt

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: het kristalimperium mobiliseert zich – Bostich zet zijn vloten in beweging.


Locatie en tijdsruimte: Thantur-Lok, Sol-stelsel, M 92, Kreit-stelsel – september 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraanse resident gaat op staatsbezoek bij de Kreit-coalitie. Kraschyn – De mascant van het kristalimperium zet zijn vloten in actie. Tam Sorayto – De president van Ertrus stelt zich op tegen een oppermachtige tegenstander. Hastur Dentropp – Een Ertruser wordt getuige van een grote veldslag. Joffu Krimas – Een Terraan in gewetensnood.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende