< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2027 • 1015    ZWANENZANG


De Arkoniden hebben de Hayok-sterrenarchipel en het kleine imperium van de Topsiders, dicht bij Terra, bezet, en zelfs hebben ze een mislukte aanval op Olympus gedaan. Maar vooral de nieuwe USO heeft de laatste tijd met succes kleine aanvallen op het kristalimperium gedaan, onder andere werd de ontvoerde Reginald Bull bevrijd.

Dat zijn niet de enige problemen waarmee Perry Rhodan en de hele mensheid worstelen. Ergens in de Melkweg doet de mysterieuze geestelijke macht Morkhero Zielenbron, van wie niemand weet wat hij wil, onheilspellende dingen.

Een actie van USO-agenten heeft aan het licht gebracht dat in het centrum van de Melkweg grootse plannen worden uitgewerkt. De Arkoniden willen het centrale commando van hun vloten verplaatsen, en ze bereiden de mysterieuze operatie Stille Reus voor. Daarbij speelt de GILGAMESCH een grote rol - voor dit reusachtige schip begint de operatie Zwanenzang ...


Door middel van een commandoactie kon de GILGAMESCH boven Arkon tot ontploffing worden gebracht. De bedreiging van Bostich mag niet licht worden opgevat. De imperator van de Arkoniden laat niet met zich spotten en gebruikt de laatste aanval van de nieuwe USO als voorwendsel voor een grote actie zijnerzijds.


Oorspronkelijke titel: Schwanengesang

Auteur: Uwe Anton

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Harry Messerschmidt

Plantekening (Duits exclusief): Terraans ruimteschip: ALVAREZ (natie Alashan) door Christoph Anczykowski

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: tussen hoop en dood – de GILGAMESCH in het nauw.


Locatie en tijdsruimte: Thantur-Lok – augustus/september 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Him Asnas – Een bejaarde USO-specialist begint aan zijn allerlaatste actie. Corty Reiser – Him's vriend begeleidt hem in het centrum van het kristalimperium. Lar Mamiak – De Zalitse syntron-specialist voelt zich gediscrimineerd en slecht behandeld. Keuzon da Stilva – De nieuwe commandant van de GILGAMESCH wil snel succes zien. Monkey – De USO-commandant uit zware bedenkingen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende