< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2026 • 1014    CODENAAM ARK'THEKTRAN


De Melkweg in het jaar 1303 nieuwe galactische tijd - dat staat gelijk aan het jaar 4890 volgens de oude jaartelling - schijnt aan de vooravond van een grote galactische oorlog te staan. Twee voormalige bondgenoten houden elkaar scherp in de gaten en het is slechts een kwestie van tijd, voordat het kristalimperium van de Arkoniden de frontale aanval op de liga van vrije Terranen opent.

In de laatste maanden bezetten de Arkoniden de Hayok-sterrenarchipel en het kleine imperium van de Topsiders in de directe omgeving van Terra, er vond zelfs een mislukte aanval op Olympus plaats. Reginald Bull, de residentie-minister voor verdedigingszaken, werd door de Arkoniden ontvoerd. Uiteindelijk lukte het de nieuwe USO het kristalimperium enkele speldenprikken toe te dienen en kon men onder andere Reginald Bull bevrijden.

Dat zijn echter nog lang niet alle problemen waarmee de mensheid van Perry Rhodan wordt geconfronteerd. Ergens in de Melkweg is de mysterieuze macht Morkhero Zielenbron met duistere zaken bezig en op de Aarde lopen de zaken in Para-City, de stad van de 35.000 monochroom-mutanten, ook niet zoals Perry Rhodan het zich had voorgesteld.

Maar op dit moment is alle aandacht gevestigd op het centrum van het kristalimperium. Op Arkon zelf houden de Arkoniden zich bezig met geheimzinnige projecten. In het commandocentrum van de vloot wordt iets voorbereid - het project vindt plaats onder de codenaam Ark'Thektran ...


Ondanks alle opstartproblemen komt de machinerie van de USO op gang. Midden in het kristalimperium gaan mannen aan de slag die de plannen van de Arkoniden moeten saboteren. In het middelpunt van hun pogingen staat de GILGAMESCH, het voormalige ruimteschip van de dragers van een cellenactiveerder.


Oorspronkelijke titel: Kodename Ark'Thektran

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Harry Messerschmidt

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: in de vloot commandocentrale van Arkon – een USO-specialist bespeurt gevaar.


Locatie en tijdsruimte: Thantur-Lok, centrumsector, Quinto-Center – augustus 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Yonkine Kineda – De USO-specialist werkt als 'slapend agent' in de vloot commandocentrale van de Arkoniden. Voda Parfay – De thek'pama intrigeert met alle middelen. Arista Molee – Bij de attractieve thek'pama is het niet duidelijk welk spel ze speelt. Monkey – De chef van de nieuwe USO zet opnieuw agenten in actie. Roi Danton – De zoon van Perry Rhodan wordt actief in de zaak GILGAMESCH.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende