Arkon-stelsel – juni tot augustus 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2025 • 1013    GEVAARLIJKE LADING VOOR ARKON


Hoofdpersonen: Micro Trivielle, Lokmar Lokink, Bostich I., Kathor.


De Melkweg van het jaar 1303 NGT - wat gelijk is aan het jaar 4890 oude tijd - lijkt aan de vooravond van een grote Galactische oorlog te staan. Twee eertijds geallieerde machten beloeren elkaar, en het is duidelijk nog maar een kwestie van tijd tot het Kristalimperium van de Arkoniden overgaat tot een grootscheepse aanval op de Liga van Vrije Terranen.

In de afgelopen maanden bezetten de Arkoniden de Hayoksterrenarchipel en het kleine imperium van de Topsiders vlakbij Terra, het kwam tot een mislukte aanval op Olympus en tot overvallen van Arkoonse agenten. Zelfs Reginald Bull, de residentieminister voor Defensie, werd door de Arkoniden ontvoerd maar uiteindelijk kon met name de Nieuwe USO het Kristalimperium enkele speldenprikken toebrengen en Reginald Bull bevrijden.

Dit zijn evenwel niet alle problemen, waarmee Perry Rhodans mensheid te kampen heeft. Ergens in de Melkweg bedrijft de mysterieuze macht van Morkhero Zielenbron haar misdadige praktijken, en op de Aarde zelf loopt in Para-City, de stad van de 35.000 monochroommutanten, ook alles niet zoals Rhodan het zich had voorgesteld.

Nu gaat alle aandacht uit naar het centrum van het Kristalimperium. Op Arkon zelf werken de Arkoniden aan geheimzinnige projecten. Twee Swoons worden er getuige van. Ze gaan op reis als gevaarlijke lading voor ARKON ....


Aan de heldhaftige actie van de kleine USO-agenten is te danken, dat de nieuwe USO - en daarmee Perry Rhodan en zijn metgezellen - op de hoogte is van wat het Kristalimperium op korte termijn van plan is. Om die reden wordt de USO direct weer actief; het gaat erom, nog meer kennis over de aanstaande acties te verzamelen. De volgende actie voert het vlootcommando van Arkon uit ...


Oorspronkelijke titel: Heiße Fracht für Arkon

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema