< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2024 • 1012    INTRIGES IN MIRKANDOL


Bijna zeven eeuwen duurde de Monos-dictatuur in de Melkweg en pas in de laatste jaren werd er een belangrijk 'resultaat' van dat allang vervlogen tijdperk zichtbaar: tienduizenden jonge mensen op Terra en andere planeten, die door Terra waren gekoloniseerd, beschikken over parapsychische gaven. De reden daarvoor was één van de genprogramma's van die dictatuur, waarmee er oorspronkelijk supermutanten moesten worden 'gekweekt'.

Op de Aarde, in het jaar 1303 nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4890 oude tijd - zijn mutanten intussen de normaalste zaak van de wereld. Maar de levensduur van de jonge mensen loopt ten einde. Ze weten allemaal, dat ze binnen afzienbare tijd moeten sterven.

Ze trekken zich terug in een stad van de Terraanse Andes. Daar, in Para-City, willen de mutanten een weg uit de crisis zien te vinden. Maar de machinaties van de duistere Koo Parkinson veranderen de situatie op een manier, die niemand vooraf kon vermoeden.

Intussen is de algemene galactische situatie weer gespannen. Het kristalimperium van de Arkoniden en de liga van vrije Terranen beloeren elkaar constant, een galactische oorlog lijkt grijpbaar dichtbij. In de gezantenstad op Arkon trekt Julian Tifflor aan de touwtjes - hij doet mee aan de intreges in Mirkandol ...


Het galactische intrigespel op Arkon ontwikkelt zich steeds verder. Agenten, diplomaten en ambtenaren zullen elkaar ook na het duel in de woestijn blijven beloeren. Dat weten Julian Tifflor, Perry Rhodan en de andere verantwoordelijken van de mensheid.

De nieuwe USO blijft met het oog op al die gebeurtenissen niet passief toezien. Ze zet twee van haar beste agenten in - het zijn de Swoons, die klein van gestalte zijn.


Oorspronkelijke titel: Intrigen in Mirkandol

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: een Terraan en een Kralaseen – een bitter duel ontbrandt.


Locatie en tijdsruimte: Thantur-Lok, Eastside – 1291 tot 1303 NGT (4878 tot 4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Julian Tifflor – De residentie-minister voor buitenlandse politiek zet zich op Arkon in voor de interesse van de mensheid. Bostich I – De heerser van het kristalimperium prefereert voornamelijk de expansie. Manklux – De man van Traversan werkt als Kralaseen. Sargor da Progeron – De chef van de Arkoonse geheime dienst geeft een duidelijk bevel. Daghiera Valladolid – De vaardige diplomate adviseert Tifflor in Mirkandol.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende