Sol-stelsel – september 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2023 • 1011     DE PARA-VORST


Hoofdpersonen: Falo Gause, Koo Parkinson, Moharion Mawrey, Ramon Alvarez, Hegrim Mihori.


De Monos-dictatuur in de Melkweg heeft bijna zeven eeuwen geduurd - en pas de laatste jaren wordt een belangrijk 'resultaat' van deze lang geleden periode duidelijk: duizenden jonge mensen op Terra en op door Terranen gekoloniseerde planeten, blijken paranormaal begaafd te zijn. De oorzaak daarvan is een genprogramma waarmee men supermutanten trachtte te 'kweken' tijdens die dictatuur.

Aan het einde van het jaar 1303 Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling - zijn mutanten een normaal verschijnsel. De jongeren met bijzondere gaven zijn bij de meeste mensen niet erg geliefd, maar worden wel geaccepteerd hoewel spanningen niet uitblijven.

Er zijn speciale mutantenscholen waarin de jonge mutanten wordt geleerd om te gaan met hun gave. Enkelen van de zogenaamde monochroom-mutanten zijn van groot nut geweest bij bepaalde acties van de Terraanse Liga-Dienst, zoals de teleporteur Startac Schroeder en de 'Morkhero-speurder' Trim Marath die samen met Perry Rhodan op de planeet Morbienne III in de Eastside van de Melkweg zijn.

De vroegere voetballer Falo Gause richt in de zomer van 1303 NGT de mutantenbond op en de monochroom-mutanten vestigen zich in de Andes, in Para-City. Daar ontmoet Falo Gause een gevaarlijke tegenstander: de para-vorst ...


De machinaties van de duistere Koo Parkinson veranderen de situatie op een manier, die niemand vooraf kon vermoeden. Koo Parkinson heeft de macht in Para-City blijkbaar overgenomen, en daarmee is de toch al mysterieuze stad van de mutanten een voor de Terraanse regering oncontroleerbare zone.

Intussen vind in een ander deel van de Melkweg een razendsnelle ontwikkeling plaats: in Arkon waar Julian Tifflor een zeer gewaagd spel speelt.


Oorspronkelijke titel: Der Para-Fürst

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown