< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2023 • 1011    DE PARA-VORST


De Monos-dictatuur in de Melkweg heeft bijna zeven eeuwen geduurd - en pas de laatste jaren wordt een belangrijk 'resultaat' van deze lang geleden periode duidelijk: duizenden jonge mensen op Terra en op door Terranen gekoloniseerde planeten, blijken paranormaal begaafd te zijn. De oorzaak daarvan is een genprogramma waarmee men supermutanten trachtte te 'kweken' tijdens die dictatuur.

Aan het einde van het jaar 1303 nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling - zijn mutanten een normaal verschijnsel. De jongeren met bijzondere gaven zijn bij de meeste mensen niet erg geliefd, maar worden wel geaccepteerd hoewel spanningen niet uitblijven.

Er zijn speciale mutantenscholen waarin de jonge mutanten wordt geleerd om te gaan met hun gave. Enkelen van de zogenaamde monochroom-mutanten zijn van groot nut geweest bij bepaalde acties van de Terraanse liga-dienst, zoals de teleporteur Startac Schroeder en de 'Morkhero-speurder' Trim Marath die samen met Perry Rhodan op de planeet Morbienne III in de Eastside van de Melkweg zijn.

De vroegere voetballer Falo Gause richt in de zomer van 1303 NGT de mutantenbond op en de monochroom-mutanten vestigen zich in de Andes, in Para-City. Daar ontmoet Falo Gause een gevaarlijke tegenstander: de para-vorst ...


De machinaties van de duistere Koo Parkinson veranderen de situatie op een manier, die niemand vooraf kon vermoeden. Koo Parkinson heeft de macht in Para-City blijkbaar overgenomen, en daarmee is de toch al mysterieuze stad van de mutanten een voor de Terraanse regering oncontroleerbare zone.

Intussen vind in een ander deel van de Melkweg een razendsnelle ontwikkeling plaats: in Arkon waar Julian Tifflor een zeer gewaagd spel speelt.


Oorspronkelijke titel: Der Para-Fürst

Auteur: H.G. Francis

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): galactisch ruimteschip: ARKOONS superslagschip ZHYM'RANTON door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: hij is een mutant van Lepso – en hij wil de macht in Para-city.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – september 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Falo Gause – Voor de spreker van de mutanten verandert de situatie in Para-city zich snel. Koo Parkinson – De para-vorst bouwt zijn macht systematisch uit. Moharion Mawrey – De residentie-minister voor mutantenkwesties probeert zich te mengen in de strijd van de mutanten. Ramon Alvarez – Een oude man wordt getuige van vreemde voorvallen. Hegrim Mihori – De 'zachtzinnig reuzin' hoort bij de raad van Para-city.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende