Sol-stelsel – mei tot augustus 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2021 • 1009    MONOS' KLEINKINDEREN


Hoofdpersonen: Moharion Mawrey, Falo Gause, Startac Schroeder, Perry Rhodan, James Buckley.


Bijna zevenhonderd jaar duurde de Monos-dictatuur in de Melkweg en pas de laatste jaren werd een belangrijk 'resultaat' uit deze al lang voorbije periode zichtbaar: ettelijke duizenden jonge mensen op Terra en andere planeten, die door Terranen waren gekoloniseerd, beschikken over paravermogens. Dat kwam door een van de genprogramma's van die dictatuur, waarmee oorspronkelijk supermutanten 'gekweekt' moesten worden.

Op de Aarde behoren mutanten in het jaar 1303 Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat neerkomt op het jaar 4890 oude tijd - inmiddels tot de normaliteit. De jonge mensen met hun bijzondere gaven zijn bij hun meeste medemensen weliswaar niet bijzonder geliefd, maar worden toch wel geaccepteerd. Spanningen blijven evenwel niet uit.

Er zijn speciale mutantenscholen, waarin de gaven van de jongeren worden getraind. Een aantal van hen heeft zich al bij acties van de Terraanse Liga Dienst bewezen. De mutanten Startac Schroeder en Trim Marath waren laatst ingeschakeld bij de jacht van Perry Rhodan op de mysterieuze Morkhero Zielenbron.

Maar er zijn mensen die zich in de huidige situatie niet kunnen vinden. Tot hen behoort Falo Gause. De voormalige voetbalspeler richt de Mutantenbond op. De organisatie voor Monos' kleinkinderen ...


Het ontstellende nieuws, ontvangen door de 35.000 mutanten in het Magellan-stadion en miljarden mensen op de Aarde en op de duizenden door Terranen gekoloniseerde planeten, laat er geen twijfel aan bestaan: het is het doodvonnis voor alle monochroom-mutanten.


Oorspronkelijke titel: Monos' Enkel

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema