< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2021 • 1009    MONOS' KLEINKINDEREN


Bijna zevenhonderd jaar duurde de Monos-dictatuur in de Melkweg en pas de laatste jaren werd een belangrijk 'resultaat' uit deze al lang voorbije periode zichtbaar: ettelijke duizenden jonge mensen op Terra en andere planeten, die door Terranen waren gekoloniseerd, beschikken over paravermogens. Dat kwam door een van de genprogramma's van die dictatuur, waarmee oorspronkelijk supermutanten 'gekweekt' moesten worden.

Op de Aarde behoren mutanten in het jaar 1303 nieuwe galactische tijdrekening - wat neerkomt op het jaar 4890 oude tijd - inmiddels tot de normaliteit. De jonge mensen met hun bijzondere gaven zijn bij hun meeste medemensen weliswaar niet bijzonder geliefd, maar worden toch wel geaccepteerd. Spanningen blijven evenwel niet uit.

Er zijn speciale mutantenscholen, waarin de gaven van de jongeren worden getraind. Een aantal van hen heeft zich al bij acties van de Terraanse liga dienst bewezen. De mutanten Startac Schroeder en Trim Marath waren laatst ingeschakeld bij de jacht van Perry Rhodan op de mysterieuze Morkhero Zielenbron.

Maar er zijn mensen die zich in de huidige situatie niet kunnen vinden. Tot hen behoort Falo Gause. De voormalige voetbalspeler richt de mutantenbond op. De organisatie voor Monos' kleinkinderen ...


Het ontstellende nieuws, ontvangen door de 35.000 mutanten in het Magellan-stadion en miljarden mensen op de Aarde en op de duizenden door Terranen gekoloniseerde planeten, laat er geen twijfel aan bestaan: het is het doodvonnis voor alle monochroom-mutanten.


Oorspronkelijke titel: Monos' Enkel

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Michael Wittmann

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: de mutanten formeren zich – vele duizenden levens zijn in gevaar.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – mei tot augustus 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Moharion Mawrey – De residentie-minister voor mutantenkwesties moet een akelig geheim bewaren. Falo Gause – De voormalige voetbalspeler zet zijn project door over de mutantenkwestie. Startac Schroeder – De teleporteur grijpt naar illegalen methodes. Perry Rhodan – De cellenactiveerderdrager ziet zich als bemiddelaar in de mutantendiscussie. James Buckley – De arts vindt een beslissende aanwijzing.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende