Sol-stelsel – 1282 tot 1303 NGT (4869 tot 4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2020 • 1008    DE STRALENDE VERSCHIJNING


Hoofdpersonen: Falo Gause, Maria Romirez, Lezant Butrung, Startac Schroeder, Moharion Mawrey.


Bijna zeven eeuwen duurde de Monos-dictatuur in de Melkweg - en pas de laatste jaren werd er een belangrijk 'resultaat' van dat allang verstreken tijdperk zichtbaar: tienduizenden jonge mensen op Terra en andere planeten, die door Terra waren gekoloniseerd, beschikten over paranormale gaven. Reden daarvoor was één van de genprogramma's van die dictatuur, waarmee er oorspronkelijk supermutanten moesten worden gekweekt.

Op de Aarde, in het jaar 1303 Nieuwe Galactische Tijdrekening wat overeenkomt met het jaar 4890 oude tijd - waren mutanten intussen de gewoonste zaak van de wereld. De jonge mensen met hun bijzondere gaven zijn bij de meesten niet echt geliefd, maar wel geaccepteerd. Toch bleven spanningen niet uit.

Er zijn speciale mutantenscholen, waarin de gaven van de jeugdigen werden getraind. Enigen van hen hebben zich al tijdens acties van de Terraanse Liga-Dienst bewezen. De mutanten Startac Schroeder en Trim Marath hebben onlangs aan de jacht van Perry Rhodan op de geheimzinnige Morkhero Zielenbron deelgenomen.

Er zijn echter mensen, die zich in deze actuele situatie niet kunnen vinden. Tot hen behoort Falo Gause - men noemt hem ook wel de stralende verschijning ...


Falo Gause's  leven heeft een nieuwe betekenis gekregen, zijn carrière als voetballer kon hij zeer succesvol afsluiten. Gause heeft de Mutantenkring opgericht, de nieuwe organisatie zal spoedig met zijn werk beginnen. Er zijn hindernissen te nemen, nieuwe problemen zullen zich steeds bijna automatisch voordoen ...


Oorspronkelijke titel: Die Lichtgestalt

Auteur: Uwe Anton

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong