< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2019 • 1007    MONDANEN ALARM


Waarschijnlijk is er geen ruimteschip met zoveel mythen omweven als de SOL. Met dit schip vertrok Perry Rhodan vanaf Terra in de maalstroom van de sterren om na 40 jaar de weg terug naar de Melkweg te vinden. Met de SOL dwaalde Atlan door het universum. Als 'vliegende Hollander' van de Terraanse ruimtevaart spookte het schip door de geschiedenis van de mensheid.

Heel veel later werd de SOL door de kosmische fabriek MATERIA omgebouwd, vergroot en met een laag carit omgeven. Op de planeet Century I in de galaxie DaGlausch kon Perry Rhodan het oeroude schip terugveroveren.

Op dit moment is de SOL verder van de mensheid verwijderd dan ooit eerder. Hij werd 18 miljoen jaar in het verleden geslingerd. Daar, in de gigantische bolgalaxie Segafrendo moet de bemanning een mysterieuze opdracht van de superintelligentie HET uitvoeren. Als dat niet lukt zou dat het einde van de mensheid kunnen betekenen.

Atlan en de bemanningsleden van de SOL moeten in een zeer ver verleden naar informatie zoeken. Op de planeet Orllyndie leren ze de geschiedenis van een galaxie en de achtergronden van de superintelligentie ESTARTU kennen. En ze worden getuigen van een gevaarlijk voorval op de planeet: het Mondanen alarm ...


De mensen aan boord van de SOL hebben weer meer informatie kunnen inwinnen. En opnieuw werden ze getuigen van het onstuitbare verval van de galactische kroon. Het lot van alle volken in de galaxie Segafrendo schijnt definitief bezegeld te zijn ...

Intussen gebeuren op Terra beslissende dingen. Een bekende persoon maakt van zijn bekendheid gebruik voor het bereiken van andere doelen dan anders.


Oorspronkelijke titel: Mundänen-Alarm

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): extra-galactisch ruimteschip: Maahk-discus (van volken uit de galaxie Andromeda) door Torsten Renz

Nederlandse vertaling:  H. BrownOndertitel: op de hoofdwereld van de galactische kroon – het gaat om het bestaan van een planeet.


Locatie en tijdsruimte: Segafrendo – 17.995.095 voor Chr.


Hoofdpersonen: Zanecchi – De Mundaanse krijger stoot door tot het centrum van de galactische kroon. Mautsch – Een vreemd wezen met menselijke denkbeelden. La-Pharoke – De nieuwe principaal staat voor nog meer moeilijkheden. Atlan – De Arkonide helpt de Tharoidoners bij de Mondanen-jacht. Ronald Tekener – De smiler werkt opnieuw als kosmo-rechercheur. Zeiban Vit-Terous – De voormalige principaal volgt zijn merkwaardige eigen weg.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende