Segafrendo, Orllyn-stelsel – 17.995.095 voor Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2018 • 1006    DE ONDERGANG VAN DE KROON


Hoofdpersonen: Myles Kantor, Uba-Ayotar, Sorrmo, Koridecc, Ralljar, Shuagagoo.


Er is nauwelijks een ander ruimteschip verbonden met zoveel mythen als de SOL. Met dit schip vertrok Perry Rhodan vanaf de Aarde in de Maalstroom van de Sterren om pas na ruim veertig jaar de terugweg naar de eigen Melkweg te vinden. Met dit schip trok ook Atlan door het universum. Als een soort "Vliegende Hollander" van de Terraanse ruimtevaart dook het haltervormige ruimteschip telkens weer op in de geschiedschrijving van de mensheid.

Als laatste had Shabazza het ruimteschip in zijn macht. In de Kosmische Fabriek MATERIA werd de SOL omgebouwd, vergroot en voorzien van een omhulsel van carit. Op de planeet Century I in de galaxie DaGlausch kon Perry Rhodan zijn oude ruimteschip heroveren, om het weer in dienst van de mensheid te gaan gebruiken.

Maar nu is de SOL verder verwijderd van de mensheid dan ooit in haar bestaan. Het schip werd 18 miljoen jaar in het verleden geslingerd. Daar, in de gigantische bolvormige galaxie Segafrendo, moet de bemanning een mysterieuze opdracht van de superintelligentie HET uitvoeren. Lukt dit niet, zo luidt de voorspelling, dan dreigt het einde van de mensheid.

De bemanningsleden van de SOL zijn in een verre en vreemde tijd gestrand. Atlan en zijn begeleiders moeten in dit verleden naar informatie zoeken. Op de planeet Orllyndie horen ze de geschiedenis van een galaxie en komen alles te weten over de ondergang van de KROON ...


De mensen aan boord van de SOL weten nu meer over het verleden van deze galaxie, de geschiedenis van de superintelligentie ESTARTU en de al vele duizenden jaren durende oorlog. Gezien die nieuwe kennis is de taak die HET hen heeft opgedragen, nog groter en veel omvattender dan men tot nu toe had aangenomen ...


Oorspronkelijke titel: Der Untergang der Krone

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn