< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2017 • 1005    HET KIND EN DE PLANTENVADER


Waarschijnlijk is geen ruimteschip met zoveel mythen omgeven als de SOL. Met hem ging Perry Rhodan van de Aarde op weg naar de maalstroom van de sterren, om veertig jaar later weer zijn weg naar de vaderlandse Melkweg terug te vinden. Met hem doolde Atlan door het universum. Als 'vliegende Hollander' van de Terraanse ruimtevaart spookte het haltervormige ruimteschip door de geschiedenis van de mensheid.

Het laatst had Shabazza het ruimteschip in handen. In de kosmische fabriek MATERIA werd de SOL omgebouwd, vergroot en van een caritwand voorzien. Op de planeet Century I in de galaxie DaGlausch kon Perry Rhodan zijn oeroude ruimteschip terugveroveren om het opnieuw in dienst van de mensheid te stellen.

Maar nu is de SOL verder dan ooit in zijn geschiedenis van de mensheid verwijderd. Hij werd 18 miljoen jaar het verleden in geslingerd. Daar, in de gigantische bolgalaxie Segafrendo, moet zijn bemanning een zeer merkwaardige opdracht van de superintelligentie HET uitvoeren. Lukt dit niet, zo luidt de voorspelling, dan dreigt het eind van de mensheid.

De bemanningsleden van de SOL zijn in verre tijden aanbeland. Atlan en zijn metgezellen moeten in dit verleden op zoek naar informatie. Op de planeet Orllyndie vindt een ontmoeting plaats - ze treffen er het kind en de plantvader ...


Delorian Rhodan is weer aan boord van de SOL. De zoon van Perry Rhodan en Mondra Diamond is omgeven met een raadsel, dat tot op heden nog niet kon worden opgelost - het lijkt heel nauw met de gebeurtenissen in het verleden samen te hangen.


Oorspronkelijke titel: Das Kind und der Planzenvater

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: in het bos van Orllyndie – twee vrouwen zoeken Perry Rhodan's zoon.


Locatie en tijdsruimte: Segafrendo, Orllyn-stelsel – 17.995.095 voor Chr.


Hoofdpersonen: Mondra Diamond – Een moeder wil haar zoon terug. Darla Markus – De arts ondersteunt Mondra bij haar expeditie. Yhata-Satnaky – De oeroude monnik beheerst als laatste Tharoidoner de windspraak. Rilme-Ireffe – De hoogste Arystische non probeert contact te leggen. Arystes – De plantenvader toont een blik in de toekomst.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende