< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2016 • 1004    DE EENZAMEN VAN DE TIJD


Er is wellicht geen ander ruimteschip met zo veel mythen omgeven als de SOL. Perry Rhodan vertrok ermee van de Aarde naar de maalstroom van de sterren, om na meer dan veertig jaar later terug te keren naar de vertrouwde Melkweg. Atlan doolde ermee door het universum. Als 'vliegende Hollander' van de Terraanse ruimtevaart spookte het haltervormige ruimteschip dwars door de geschiedenis van de mensheid.

Tenslotte had Shabazza het ruimteschip in zijn macht gekregen. In de kosmische fabriek MATERIA werd de SOL omgebouwd, vergroot en van een carit-omhulsel voorzien. Op de planeet Century I, in de galaxie DaGlausch, kon Perry Rhodan zijn eeuwenoude ruimteschip heroveren, om het daarna opnieuw in dienst van de mensheid in te zetten.

Nu is de SOL echter zo ver van deze mensheid verwijderd, als nooit eerder in haar geschiedenis. Het schip werd 18 miljoen jaar in het verleden geslingerd. Daar, in de gigantische bolgalaxie Segafrendo, moet haar bemanning een zeer bijzondere opdracht van de superintelligentie HET vervullen. Lukt dat niet, zo luidt de voorspelling, dan dreigt het einde voor de mensheid.

De bemanningsleden van de SOL zijn in verre tijden gestrand. Ze zijn de eenzamen van de tijd ...


De reddingsactie van de Tharoidoners is gelukt: via enorme verliezen kon de laatste vloot van de galactische kroon de SOL uit het omklemmende net van de Mondanen bevrijden. Het Terraanse halterschip, onder bevel van de Arkonide Atlan, is nu in een orbit om Orllyndie aangekomen.


Oorspronkelijke titel: Die Einsamen der Zeit

Auteur: Andreas Findig

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: de SOL zendt SOS – 18 miljoen jaar in het verleden.


Locatie en tijdsruimte: Segafrendo – 17.995.095 voor Chr.


Hoofdpersonen: Atlan – De Arkonide vecht tegen de Mondanen - ook met zijn extra-zintuig. La-Pharoke – Een Tharoidoner herkent de tekens van de tijd. Ru Ri-Garriott – De kronefin van Orllyndie houdt van de man, die de toekomst in petto heeft. Zeiban Vit-Terous – De politieke leider van 'blauw blond' ziet rood. Angusarath – De pelgrim van Uum viert het feest van de drievoudige zonnen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende