Thantur-Lok – juli 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2015 • 1003    MIJN VRIEND, DE DOOD


Hoofdpersonen: Reginald Bull, Endra da Kimbarley, Yomaril, Monkey, Roi Danton.


Op Terra en duizenden andere door mensen bewoonde planeten in de Melkweg is het het jaar 1303, wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling. De laatste jaren zijn de spanningen toegenomen, vooral door de agressieve houding van het Kristalimperium.

Enkele tienduizenden gevechtsruimteschepen bezetten het kleine sterrenrijk van de Topsiders en lijfden het in bij het imperium. Daarbij werd Reginald Bull, sinds de dagen van de Derde Macht de vriend en strijdgenoot van Perry Rhodan, gevangengenomen. Maar toen een sterke Arkoonse vloot Olympus wilde aanvallen werden de Arkoniden vernietigend verslagen dankzij het nieuwste geheime wapen van de Terranen: De Aagenfelt-barrière.

Perry Rhodan weet dat hij iets moet doen tegen het machtsstreven van de Arkoniden. Maar tegelijkertijd ageert de geheimzinnige geestelijke macht Morkhero Zielenbron, over wiens bedoelingen men niets weet, in de Melkweg. Op de psionisch geladen planeet Morbienne III komt het tot een rechtstreekse confrontatie tussen de mensen en Morkhero en ook dan wordt niet duidelijk wat deze wil.

Intussen voert de Nieuwe USO onder leiding van de Oxtorner Monkey een ondergrondse strijd tegen het Kristalimperium. Speciale agenten van de USO ontdekken waar Reginald Bull gevangen wordt gehouden en organiseren een actie om de Residentieminister te bevrijden.

Bully zelf voert op dat moment op Arkon een verschrikkelijke strijd om geestelijk en lichamelijk te overleven. Hij wacht op het einde en noemt dit mijn vriend, de dood ...


Het succes geeft de harde aanpak van de USO onder leiding van de Oxtorner Monkey gelijk: Met een zeer riskante actie kon Reginald Bull worden bevrijd. Intussen zit het halterschip de SOL nog steeds vast in het verleden. Daar heeft de bemanning onder commando van Atlan een belangrijke missie in de galaxie Segafrendo.


Oorspronkelijke titel: Mein Freund, der Tod

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown