< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2015 • 1003    MIJN VRIEND, DE DOOD


Op Terra en duizenden andere door mensen bewoonde planeten in de Melkweg is het het jaar 1303, wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling. De laatste jaren zijn de spanningen toegenomen, vooral door de agressieve houding van het kristalimperium.

Enkele tienduizenden gevechtsruimteschepen bezetten het kleine sterrenrijk van de Topsiders en lijfden het in bij het imperium. Daarbij werd Reginald Bull, sinds de dagen van de derde macht de vriend en strijdgenoot van Perry Rhodan, gevangengenomen. Maar toen een sterke Arkoonse vloot Olympus wilde aanvallen werden de Arkoniden vernietigend verslagen dankzij het nieuwste geheime wapen van de Terranen: De Aagenfelt-barrière.

Perry Rhodan weet dat hij iets moet doen tegen het machtsstreven van de Arkoniden. Maar tegelijkertijd ageert de geheimzinnige geestelijke macht Morkhero Zielenbron, over wiens bedoelingen men niets weet, in de Melkweg. Op de psionisch geladen planeet Morbienne III komt het tot een rechtstreekse confrontatie tussen de mensen en Morkhero en ook dan wordt niet duidelijk wat deze wil.

Intussen voert de nieuwe USO onder leiding van de Oxtorner Monkey een ondergrondse strijd tegen het kristalimperium. Speciale agenten van de USO ontdekken waar Reginald Bull gevangen wordt gehouden en organiseren een actie om de residentie-minister te bevrijden.

Bully zelf voert op dat moment op Arkon een verschrikkelijke strijd om geestelijk en lichamelijk te overleven. Hij wacht op het einde en noemt dit mijn vriend, de dood ...


Het succes geeft de harde aanpak van de USO onder leiding van de Oxtorner Monkey gelijk: met een zeer riskante actie kon Reginald Bull worden bevrijd. Intussen zit het halterschip de SOL nog steeds vast in het verleden. Daar heeft de bemanning onder commando van Atlan een belangrijke missie in de galaxie Segafrendo.


Oorspronkelijke titel: Mein Freund, der Tod

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): Terraanse gevechtsrobot ARES 500-3F door Mark Fleck

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: gevangen in het kristalimperium – hij zal Terra verraden.


Locatie en tijdsruimte: Thantur-Lok – juli 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Reginald Bull – De Terraan worstelt in zwaarst beveiligde gevangenis met de dood. Endra da Kimbarley – De cheffin van de Golkana-gevangenis wordt door een aanval verrast. Yomanril – De verhoorspecialist wil Bully belangrijke geheimen afhandig maken. Monkey – De Oxtorner start met de nieuwe USO een hachelijke commandoactie. Roi Danton – Perry Rhodan's zoon wil zijn 'oom' bevrijden.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende