Thantur-Lok – juli 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2014 • 1002    EEN MONSTER VOOR ARKON


Hoofdpersonen: Edina Varling, Tonton, Monkey, Mrii'Qaaler, Terantal, Pinocchio.


Op de Aarde en de duizenden planeten in de Melkweg, waar mensen op leven, is het momenteel het jaar 1303 NGT - dat staat gelijk aan het jaar 4890 volgens de oude jaartelling. De afgelopen maanden is de spanning opgelopen, vooral, sinds het agressief optreden Kristalimperium over een breed front de Liga van de Vrije Terranen in de problemen brengt. Enkele tienduizenden oorlogsschepen bezetten het kleine sterrenrijk van de Topsiders en lijfden het bij het Kristalimperium in. Daarbij werd Reginald Bull, de beste vriend van Perry Rhodan sinds het begin van de Derde Macht, gevangen genomen.

Toen een sterke Arkoonse ruimtevloot echter Olympus wilde aanvallen, werd die vloot het slachtoffer van het nieuwste geheime wapen van de Terranen: de Aagenfelt-barrière zorgde er voor, dat de Arkoniden een vernietigende nederlaag werd toegebracht.

Perry Rhodan weet, dat hij iets tegen de machtswellust van de Arkoniden moet ondernemen. Hij moet echter nog op een ander front in actie komen: tegen de mysterieuze mentale macht van Morkhero Zielenbron. Over zijn plannen is zo goed als niets bekend. Op de psionisch opgeladen planeet Morbienne III komt het tot een directe confrontatie tussen de mensen en Morkhero.

Tegelijkertijd opent de nieuwe USO met guerrillatactiek de aanval op het Kristalimperium. Zelfs op Arkon zijn de agenten van de USO actief en ze ontdekken, waar Reginald Bull gevangen wordt gehouden. De volgende actie wordt opgestart - en een belangrijk hulpmiddel daarvoor is een monster voor ARKON ...


Opnieuw is een kleine slag tegen het Kristalimperium gewonnen. De geheime missie om Reginald Bull uit de gevangenis te bevrijden, is met succes opgestart. En dat terwijl de USO specialisten die op weg zijn naar het hart Arkon, niet eens weten of de Residentie-minister en oudste vriend van Perry Rhodan eigenlijk nog wel leeft ...


Oorspronkelijke titel: Eine Bestie für Arkon

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn