Arkon-stelsel – juni 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2013 • 1001    HET GEHEIM VAN STERNVOGEL


Hoofdpersonen: Akellm da Premban, Endra da Kimbarley, Arbtan, Rugai Qorrm, Durren ter Uchat.


Op de Aarde en de duizenden planeten in de Melkweg waar mensen leven, schrijft men het jaar 1303 Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat neerkomt op het jaar 4890 oude tijd. Onlangs zijn de spanningen er toegenomen vooral door het agressief optredende Kristalimperium.

Tienduizenden oorlogsruimteschepen bezetten het kleine rijk van de Topsiders en lijfden het in bij het Imperium. Daarbij werd Reginald Bull, Perry Rhodans metgezel sinds de dagen van de Derde Macht, gevangengenomen.

Toen een machtige Arkoonse ruimtevloot Olympus echter wilde aanvallen, werd deze het slachtoffer van het nieuwste geheime wapen van de Terranen: de Aagenfelt-barrière droeg ertoe bij de Arkoniden een vernietigende nederlaag toe te brengen.

Perry Rhodan weet, dat hij tegen het machtsstreven van de Arkoniden iets moet ondernemen. Maar tegelijkertijd wordt hij op een heel ander front actief: namelijk tegen de mysterieuze geestesmacht Morkhero Zielenbron, over wiens bedoelingen men tot op heden in het duister tast. In de Eastside van de Melkweg komt het op de planeet Morbienne III tot een directe confrontatie tussen mensen en de geestesmacht.

Tegelijkertijd grijpt de nieuwe USO in. Deze neemt de ondergrondse strijd tegen het Kristalimperium op. Zelfs direct op Arkon werkt een groep agenten - het gaat hier het om het geheim van Sternvogel ...De agenten van de USO ontdekken, waar Reginald Bull gevangen wordt gehouden. De identiteit van USO-agent Sternvogel is vervluchtigd; toch kon hij voor zijn vlucht nog belangwekkende geheime gegevens van de Arkoniden verzamelen. Nu moeten de agenten van de nieuwe USO de volgende stap zetten, om Reginald Bull uit de gevangenis van het Kristalimperium te bevrijden ...


Oorspronkelijke titel: Sternvogels Geheimnis

Auteur: Hans Kneifel

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema