< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2013 • 1001    HET GEHEIM VAN STERNVOGEL


Op de Aarde en de duizenden planeten in de Melkweg waar mensen leven, schrijft men het jaar 1303 nieuwe galactische tijdrekening - wat neerkomt op het jaar 4890 oude tijd. Onlangs zijn de spanningen er toegenomen vooral door het agressief optredende kristalimperium.

Tienduizenden oorlogsruimteschepen bezetten het kleine rijk van de Topsiders en lijfden het in bij het imperium. Daarbij werd Reginald Bull, Perry Rhodans metgezel sinds de dagen van de derde macht, gevangen genomen.

Toen een machtige Arkoonse ruimtevloot Olympus echter wilde aanvallen, werd deze het slachtoffer van het nieuwste geheime wapen van de Terranen: de Aagenfelt-barrière droeg ertoe bij de Arkoniden een vernietigende nederlaag toe te brengen.

Perry Rhodan weet, dat hij tegen het machtsstreven van de Arkoniden iets moet ondernemen. Maar tegelijkertijd wordt hij op een heel ander front actief: namelijk tegen de mysterieuze geestesmacht Morkhero Zielenbron, over wiens bedoelingen men tot op heden in het duister tast. In de Eastside van de Melkweg komt het op de planeet Morbienne III tot een directe confrontatie tussen mensen en de geestesmacht.

Tegelijkertijd grijpt de nieuwe USO in. Deze neemt de ondergrondse strijd tegen het kristalimperium op. Zelfs direct op Arkon werkt een groep agenten - het gaat hier het om het geheim van Sternvogel ...


De agenten van de USO ontdekken waar Reginald Bull gevangen wordt gehouden. De identiteit van USO-agent Sternvogel is vervluchtigd; toch kon hij voor zijn vlucht nog belangwekkende geheime gegevens van de Arkoniden verzamelen. Nu moeten de agenten van de nieuwe USO de volgende stap zetten om Reginald Bull uit de gevangenis van het kristalimperium te bevrijden ...


Oorspronkelijke titel: Sternvogels Geheimnis

Auteur: Hans Kneifel

Omslag: © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: in het hart van het imperium – USO-specialisten plannen een staatsgreep.


Locatie en tijdsruimte: Arkon-stelsel – juni 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Akkelm da Premban – De waaghalzige Arkonide begint aan de gevaarlijkste actie van zijn leven. Endra da Kimbarley – De directrice van de Golkana-gevangenis heeft verwarde gevoelens. Arbtan – De harshan-magnopardh wordt op het verkeerde moment actief. Rugai Qorrm – De USO-specialist met de rang van luitenant werkt op Arkon I. Durren ter Uchat – De USO-specialiste begeeft zich in maatschappelijk betere kringen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende