Quinto-Center – mei/juni 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2012 • 0953    DE NIEUWE USO


Hoofdpersonen: Monkey, Yart Fulgen, Arto Bonning, Cory Varynne, Roi Danton.


Op de Aarde en de duizenden planeten in de Melkweg, waarop mensen leefden, schrijft men het jaar 1303 Nieuwe galactische Tijdrekening wat overeenkomt met het jaar 4890 oude tijd. De laatste tijd zijn de spanningen toegenomen, vooral door het agressief optredende Kristalimperium.

Enkele tienduizenden gevechtsruimteschepen bezetten het kleine sterrenrijk van de Topsiders en lijfden het bij het Kristalimperium in. Toen een sterke Arkoonse ruimtevloot ook Olympus wilde aanvallen, werd deze het slachtoffer van het nieuwste geheime wapen van de Terranen: de Aagenfelt-barrière droeg ertoe bij, de Arkoniden een vernietigende nederlaag toe te brengen.

Perry Rhodan weet dat hij tegen het machtsstreven van de Arkoniden iets moet ondernemen. Tegelijkertijd moet hij echter nog op een ander front actief worden. Namelijk tegen de geheimzinnige geestelijke macht Morkhero Zielenbron, over wiens plannen men tot dusver niets weet. Om die reden vliegt Rhodan met zijn vlaggenschip, de LEIF ERIKSSON, naar de Eastside van de Melkweg.

Om de problemen met de Arkoniden bekommert zich ondertussen een heel andere organisatie, die pas enige jaren geleden voor het eerst van zich deed spreken. Het gaat om de nieuwe USO ...


De verwijzingen naar het verleden zijn overduidelijk: de Nieuwe USO profileerde zich zeer ondubbelzinnig in de traditie van de 'oude' organisatie met dezelfde naam. Alleen de leiding is gewisseld; geen wonder, dat Atlan spoorloos is verdwenen.

Het belangrijkste actiegebied van de Nieuwe USO is het Kristalimperium, Monkey en zijn medestrijders keren zich tegen de expansiedrang daarvan. In ieder geval lukt het ze, een agent in de directe omgeving van de imperator te plaatsen. Deze moet nu actief worden ...


De volgende Perry Rhodan-aflevering heeft een gastauteur. Oude meester Hans Kneifel, de specialist voor kleurrijke science fiction, toont Arkon de belangrijkste wereld van het Kristalimperium.


Oorspronkelijke titel: Die Neue USO

Auteur: Rainer Castor

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Jong