Morbienne-stelsel – mei 1303 NGT (4890 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

2000 - 2099


31e cyclus:

DE SOLAIRE RESIDENT


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


2011 • 0952    HET FLUUT VAN YUNA


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Kellmi, Bré Tsinga, Harun al-Kharud, Morkhero Zielenbron.


Op Terra en duizenden andere door mensen bewoonde planeten in de Melkweg is het het jaar 1303 Nieuwe Galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling. De laatste tijd zijn de spanningen toegenomen, vooral door de agressieve houding van het Kristalimperium.

Enkele tienduizenden gevechtsruimteschepen bezetten het kleine sterrenrijk van de Topsiders en lijfden het in bij het Imperium. Maar toen een sterke Arkoonse vloot Olympus wilde aanvallen werden de Arkoniden het slachtoffer van het nieuwste geheime wapen van de Terranen: Met behulp van de Aagenfelt-barrière konden dezen de Arkoniden vernietigend verslaan.

Perry Rhodan weet dat hij iets moet doen tegen het streven naar hegemonie van de Arkoniden, en tegelijkertijd moet hij vechten op een heel ander front, namelijk tegen de geestelijke macht Morkhero Zielenbron, over wiens bedoelingen men tot nu toe niets weet.

Nu er eindelijk een concreet spoor is vliegt de LEIF ERIKSSON, het vlaggenschip van Rhodan, naar de Eastside van de Melkweg. Daar bezoeken de Terranen de planeet Morbienne III - want daar oogst Morkhero het Fluut van Yuna ...


Gezien de situatie in de Melkweg lijkt het vreemd dat de Terraanse Resident persoonlijk jacht maakt op Morkhero Zielenbron. Rhodan is klaarblijkelijk van mening dat de militaire en politieke moeilijkheden kunnen worden opgelost door de mannen en vrouwen die daar verantwoordelijk voor zijn. Bovendien is er in de Melkweg een geheime organisatie die onder andere de imperialistische stromingen in het Kristalimperium bestrijden.


Oorspronkelijke titel: Das Fluut von Yuna

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown