< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 2000 - 2099

31e cyclus DE SOLAIRE RESIDENT

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


2011 • 0952    HET FLUUT VAN YUNA


Op Terra en duizenden andere door mensen bewoonde planeten in de Melkweg is het het jaar 1303 Nieuwe Galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4890 van de oude jaartelling. De laatste tijd zijn de spanningen toegenomen, vooral door de agressieve houding van het kristalimperium.

Enkele tienduizenden gevechtsruimteschepen bezetten het kleine sterrenrijk van de Topsiders en lijfden het in bij het imperium. Maar toen een sterke Arkoonse vloot Olympus wilde aanvallen werden de Arkoniden het slachtoffer van het nieuwste geheime wapen van de Terranen: Met behulp van de Aagenfelt-barrière konden dezen de Arkoniden vernietigend verslaan.

Perry Rhodan weet dat hij iets moet doen tegen het streven naar hegemonie van de Arkoniden, en tegelijkertijd moet hij vechten op een heel ander front, namelijk tegen de geestelijke macht Morkhero Zielenbron, over wiens bedoelingen men tot nu toe niets weet.

Nu er eindelijk een concreet spoor is vliegt de LEIF ERIKSSON, het vlaggenschip van Rhodan, naar de Eastside van de Melkweg. Daar bezoeken de Terranen de planeet Morbienne III - want daar oogst Morkhero het fluut van Yuna ...


Gezien de situatie in de Melkweg lijkt het vreemd dat de Terraanse resident persoonlijk jacht maakt op Morkhero Zielenbron. Rhodan is klaarblijkelijk van mening dat de militaire en politieke moeilijkheden kunnen worden opgelost door de mannen en vrouwen die daar verantwoordelijk voor zijn. Bovendien is er in de Melkweg een geheime organisatie die onder andere de imperialistische stromingen in het kristalimperium bestrijden.


Oorspronkelijke titel: Das Fluut von Yuna

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): Terraanse ruimteschepen: bewapend handelsruimteschip van de organisatie Taxit, 'Bullcarrier'-klasse door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: op de verboden planeet – Terranen jagen op Zielenbron.


Locatie en tijdsruimte: Morbienne-stelsel – mei 1303 NGT (4890 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraanse resident jaagt op Morkhero Zielenbron in het bebied van de Blues. Kellmi – De opperschamake komt als eerster Kraverker in contact met mensen. Bré Tsinga – De kosmopsychologe onderhandelt met de planetariërs. Harun al-Kharud – De kruisercommandant vindt waardevolle sporen. Morkhero Zielenbron – De onbekende geestelijke macht krijgt te maken met ernstige tegenstanders.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende